BouwProfs

De bouw online verbonden.

Wie kan mij uitleggen wat er bij komt kijken om bouwwerken aan te nemen en uitvoeren in België?

Marcel Verheijdt is eigenaar van Verheijdt Bouwbegeleiding. In de BouwProfs groep op Linkedin stelt hij de volgende vraag:

'Wie zou mij kunnen uitleggen wat je moet doen om bouwwerken aan te kunnen nemen en uitvoeren in België? Hoe zit het onder andere met de BTW regeling, aanmelden personeel ( vast en zzp), onderaannemers en andere eisen en voorschriften?'

Kan jij Marcel helpen? Heb je ervaring met dit onderwerp? Reageer dan via deze discussie.

Weergaven: 440

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Wij, als aannemingsbedrijf, hebben al vaker in België gewerkt. 

Wat betreft de BTW. Die is hetzelfde als in Nederland, nl 21%. Soms ook 6%, wanneer er sprake is van renovatie van woningen, ouder dan 5 jaar. Als u voor Belgische aannemers aan het werk gaat, dan geldt hier ook de BTW-verleggingsregel.

Aanmelden gebeurt met een Limosa-melding (www.limosa.be). In Nederland heeft u dan te maken met een aanmelding bij de sociale verzekeringsbank (SVB). Let wel: controles zijn schering en inslag in België. Zorg dat de paperassenwinkel in orde is! Boetes zijn hoog!

Als u ook voor particulieren aan het werk gaat, moet u een Belgisch BTW-nummer aanvragen. Automatisch is daar ook een Belgisch rekeningnummer aan verbonden. 

Hier ook algemene info:

http://edepot.wur.nl/135243

Ons advies (uit ervaring): een partnerbedrijf in België dat de locale en nationale situatie en wetgeving kent. Geldt trouwens voor alle landen. 

Neem maar eens contact op met de nederlandse kvk  in Belgie (NKVK)

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+