BouwProfs

De bouw online verbonden.

Haarlem - De Houthof. Akkoord over 150 appartementen nieuwbouw.

Samen met Dam en partnersis gewerkt aan een eerste schetsontwerp waarbij wordt uitgegaan van een invulling met appartementen en werkruimten. Op de locatie wordt met appartementen ingezet op het starterssegment tot middendure koop en een component zorg, totaal 150 tot 200 eenheden.

De weerstand van de bewoners van de Kinheimflat bij het nieuwe bouwplan met woontorens op de hoek van de Westelijke Randweg en Wagenweg lijkt grotendeels weggenomen. Dat komt door handig optreden van wethouder Ewout Cassee (D66).

Cassee belegde de avond voordat het plan recent in de raadscommissie ontwikkeling werd behandeld, een bijeenkomst met boze bewoners van de Kinheimflat.

Hij hoorde met verbazing hun grieven aan en besloot tot wat opmerkelijke wijzigingen in het plan. Zo wordt het dak van de deels in de grond verzonken parkeergarage afgehaald zodat er ruim zicht is op de auto’s. En de parkeergarage wordt niet ondergronds aangelegd maar gewoon op maaiveldniveau.

VVD’er Wybren van Haga constateert dat de ontwikkelaar daardoor zo miljoenen in zijn zak steekt en stelt voor het gebouw wat minder massaal te maken en deels te verplaatsen, want dat is een andere grief van de bewoners. De woontorens zijn veel te massaal. Ook vrezen senioren op sommige plekken inkijk in hun appartementen. Bewoonster Hoogland spreekt zelfs van een ’grote rode puist’.

De PvdA vindt het een goed idee dat een leegstaand kantoorpand wordt vervangen door grote woontorens met appartementen. Het bouwplan doet zelfs een beetje denken aan de skyline van New York, maar dan veel kleiner. De wijkraad Bos en Vaart vindt dat er een ’upgrading bij de Poort van Haarlem’ ontstaat.

Weergaven: 941

Berichten in deze discussie

Is er al behoefte aan een kostenraming en/of begroting?

Beste Pieter,

zoals voor de meeste plannen geldt die in deze rubriek gemeld worden, wij vermelden ze maar zijn niet de opdrachtgever. Voor deze vragen denken we kan je het beste contact opnemen met de partijen die genoemd worden in de betreffende artikelen.

Beste Michel,

Is het dan een idee om de opdrachtgever zelf een reactie te laten geven?BouwProfs Redactie zei:

Beste Pieter,

zoals voor de meeste plannen geldt die in deze rubriek gemeld worden, wij vermelden ze maar zijn niet de opdrachtgever. Voor deze vragen denken we kan je het beste contact opnemen met de partijen die genoemd worden in de betreffende artikelen.

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+