BouwProfs

De bouw online verbonden.

Marja Droste
  • Vrouw
  • Zeeland
  • Nederland
  • bouw
Delen

Discussies van Marja Droste

Verzakken van Cusveller elementen in dakvlak jaren 50 dak.
5 antwoorden 

Bij een dak uit 1952 zijn op de vliering verzakte elementen zichtbaar. Het…Doorgaan

Tags: verzakken, betondak, vulelement, cusveller

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van BouwProfs Redactie 18 Dec 2019.

 

De pagina van Marja Droste

Vandaag op BouwProfs

Marja Droste heeft gereageerd op discussie Wat kan de oorzaak zijn van bruine kringen langs de gevel van een appartement? van Ben maes
"Dit lijkt op "normale" lekkage, voor zover lekkage normaal mag heten. Om gelijk de constructie de schuld te geve is kort door de bocht. Er kunnen veel oorzaken zijn: slijtage, opwaaien, loslaten, krimp, etc. van de dakbedekking of andere…"
5 Feb 2020
BouwProfs Redactie heeft gereageerd op discussie Verzakken van Cusveller elementen in dakvlak jaren 50 dak. van Marja Droste
"Reactie van Conrad van Dalen via de BouwProfs Facebook pagina: Ik zou me er niet aan wagen, reparatie is niet de oplossing, eerst stabiliseren oorzaak zoeken en dan verder kijken."
18 Dec 2019
BouwProfs Redactie heeft gereageerd op discussie Verzakken van Cusveller elementen in dakvlak jaren 50 dak. van Marja Droste
"Reactie van Tim Groeneveld via de BouwProfs Facebook pagina: Verwijderen lijkt me inderdaad de meest duurzame optie.. Dit opvangen is zinloos, en terugdrukken maakt alles kapot. Wie dit wil herstellen is niet goed bezig."
18 Dec 2019
BouwProfs Redactie heeft gereageerd op discussie Verzakken van Cusveller elementen in dakvlak jaren 50 dak. van Marja Droste
"Reactie van Max de Ruiter via Facebook: Ik geloof niet dat ik me eraan zou wagen om dit ook maar proberen te herstellen. Zoals hierboven ook staat, het is een stuk duurzamer dit te vervangen voor dakplaten met een hoge r-waarde zodat een goede…"
18 Dec 2019
Marja Droste heeft gereageerd op discussie Verzakken van Cusveller elementen in dakvlak jaren 50 dak. van Marja Droste
"Bedankt voor het meedenken. Ik had gehoopt op meer reacties, vandaar nu pas van mij antwoord. Ik kan in ieder geval hiermee aan de slag. Hartelijk dank."
16 Dec 2019
J. ( Hans ) de Wit heeft gereageerd op discussie Verzakken van Cusveller elementen in dakvlak jaren 50 dak. van Marja Droste
"Als de constructie nog heel is en alleen door gebogen  dan zou ik aan de onderzijde basaltvezel- lamellen  plakken om de trekspanningen op te nemen  en om het dak weer de goede vorm te geven  neem dan Betapor van van Wijk …"
19 Nov 2019
Discussie geplaatst door Marja Droste

Verzakken van (Cusveller) elementen in dakvlak jaren 50 dak

Bij een dak uit 1952 zijn op de vliering verzakte elementen zichtbaar. Het betondak bestaat volgens bestek uit Cusveller elementen maar wat ik zie is een ander type vul elementen.Dakopbouw is gewapende stroken van grindbeton tussen de elementen met daarop 60 mm sintelbeton…Lees verder...
17 Nov 2019
Marja Droste heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
17 Nov 2019

Profielgegevens

Werkgebied:
bouw
Werkzaam bij:
BCA Glashelder
Functie:
eigenaar
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://bcaglashelder.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
Bouwkundig- en constructief advieswerk, gespecialiseerd in glasconstucties, passief/duurzaam/CO2-neuraal/duurzaam bouwen.

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Op 25 Januari 2013 om 16.53 zei Michel Eek...

Beste Marja,

Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen in het BouwProfs forum.

In de rubriek Bouwvragen vind je de vragen die recent zijn gesteld door collega's uit de bouw. Heb je over een bepaald onderwerp expertise? Doe dan mee aan de discussie en geef je antwoord op de betreffende vraag.

Heb je zelf een vraag waar je graag eens een second opinion over wilt? Stel hem dan op BouwProfs en wees verzekerd van goede inhoudelijke reacties van collega deskundigen.

In de rubriek Bouwprof Gevraagd! vind je oproepen van opdrachtgevers in de bouw, die op zoek zijn naar een specifieke bouwprof voor een project of opdracht.

Wil je jouw expertise echt kenbaar maken aan bouwprofs in Nederland en Vlaanderen? Doe dan een bijdrage op BouwProfs via het verzorgen van een bouwthema. Meer informatie hierover vind je hier.

Lees svp voordat je BouwProfs gaat gebruiken ons forumreglement zodat je het beste uit BouwProfs haalt. En vergeet vooral niet jouw collega's uit de bouw ook uit te nodigen!

Je kunt BouwProfs ook volgen op je mobiele telefoon dankzij onze mobiele website. En uiteraard zijn we te volgen op Facebook,Twitter en Google+.

Tot slot vragen we iedereen waar zijn of haar passie voor de bouw vandaan komt. Zou je zo vriendelijk willen zijn een reactie te geven?

Ik wens je veel plezier toe binnen ons netwerk.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek, uitgever BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2022   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+