BouwProfs

De bouw online verbonden.

Ralf van Tongeren
  • Nijmegen
  • Nederland
  • architectuur
Delen op Facebook MySpace
 

De pagina van Ralf van Tongeren

Vandaag op BouwProfs

Ralf van Tongeren heeft gereageerd op discussie Isoleren houten begane grondvloer, pur of icynene? van Dick Hulsman
"Schelpen en kleikorrels isoleren nauwelijks. Wel verdrogen ze de kruipruimte. Bij schelpen die langdurige in een laag water staan oppassen dat ze niet oplossen. Vochtregulatie in kruipruimte werkt anders dan in gevels dus nooit zomaar ff een…"
15 Dec 2020
Ralf van Tongeren heeft gereageerd op discussie warmteopslag capaciteit van natuurlijke versus systhetische isolatiematerialen. van BouwProfs Redactie
"Deze vraagstelling wekt de suggestie dat het een onzin claim zou zijn. Maar warmteopslagcapaciteit kun je gewoon berekenen met eenheden die voor vrijwel alle producten bekend zijn. Dan krijg je als je bv bij gelijke isolatie waarde een grafiek als…"
28 Aug 2020
Ralf van Tongeren heeft gereageerd op discussie Waarom wil bouwminnend Nederland niet of nauwelijks aan de Kalkhennep bouw? van Gerald Megens
"Beste Carl Peter, ik kan je opmerking niet helemaal plaatsen. Kalkhennep is een isolatiemateriaal met extra eigenschappen die juist aan de buitenkant in de gevels wordt toegepast, zowel de blokken als de in het werkgestorte variant. In essentie is…"
1 Jul 2019
Ralf van Tongeren heeft gereageerd op discussie Waarom wil bouwminnend Nederland niet of nauwelijks aan de Kalkhennep bouw? van Gerald Megens
"Nee ik bedoel het is kostentechnisch niet veel duurder dan andere gebouwen die energetisch vergelijkbaar presteren. Het gaat dan om hoeveelheden van samengestelde bouwonderdelen. Van het ene materiaal minder nodig dan van het andere etc. Onder de…"
27 Jun 2019
Ralf van Tongeren heeft gereageerd op discussie Waarom wil bouwminnend Nederland niet of nauwelijks aan de Kalkhennep bouw? van Gerald Megens
"Een materiaal alleen op zijn R waarde beoordelen is bij ecologische materialen maar een deel van het verhaal. Kalkhennep heeft een superhoge thermische massa, buffert vocht optimaal en maakt goed gebruik van fasechange effecten. Lees de onderzoeken…"
27 Jun 2019
Ralf van Tongeren heeft gereageerd op discussie Waarom wil bouwminnend Nederland niet of nauwelijks aan de Kalkhennep bouw? van Gerald Megens
"De bouwkosten zijn, zeker als je het met andere duurzame bouwmethodes vergelijkt: goed geïsoleerd, kierdicht energie neutraal etc. niet heel veel duurder. Alleen wat er op dit moment gebouwd wordt is grotendeels niet van een dergelijk hoog…"
27 Jun 2019

Profielgegevens

Werkgebied:
architectuur
Werkzaam bij:
Platform M3 architecten
Functie:
architect/ eigenaar
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://www.platform-m3.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
Bouwen met natuurlijke materialen zoals hout, stro en leem. Bouwen met sociale overwaarde.

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Op 16 Augustus 2012 om 15.26 zei Michel Eek...

Beste Ralf,

Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen in het BouwProfs forum.

In de rubriek Bouwvragen vind je de vragen die recent zijn gesteld door collega's uit de bouw. Heb je over een bepaald onderwerp expertise? Doe dan mee aan de discussie en geef je antwoord op de betreffende vraag.

Heb je zelf een vraag waar je graag eens een second opinion over wilt? Stel hem dan op BouwProfs en wees verzekerd van goede inhoudelijke reacties van collega deskundigen.

In de rubriek Bouwprof Gevraagd! vind je oproepen van opdrachtgevers in de bouw, die op zoek zijn naar een specifieke bouwprof voor een project of opdracht.

Wil je jouw expertise echt kenbaar maken aan bouwprofs in Nederland en Vlaanderen? Doe dan een bijdrage op BouwProfs via het verzorgen van een bouwthema. Meer informatie hierover vind je hier.

Lees svp voordat je BouwProfs gaat gebruiken ons forumreglement zodat je het beste uit BouwProfs haalt. En vergeet vooral niet jouw collega's uit de bouw ook uit te nodigen!

Je kunt BouwProfs ook volgen op je mobiele telefoon dankzij onze mobiele website. En uiteraard zijn we te volgen op FacebookTwitter en Google+.

Ik wens je veel plezier toe binnen ons netwerk.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek, uitgever BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+