BouwProfs

De bouw online verbonden.

Rob van Hove
  • Vught NB
  • Nederland
  • overig
Delen
  • BouwProfs nieuws
  • Discussies
  • Groepen
  • Video's
 

De pagina van Rob van Hove

Vandaag op BouwProfs

Rob van Hove is nu lid van BouwProfs
12 Okt

Profielgegevens

Werkgebied:
overig
Werkzaam bij:
DiOr-Bouw BV
Functie:
Architect/Industrieel Ontwerper/Product-Ontwikkelaar
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://Dior-bouw.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
Sinds 2005 ben ik actief in industrieel-ontwerpen, gerelateerd aan de bouw. In 2016 werd ik geïnspireerd door de Europese milieuconvenant en de toen gelanceerde Energietransitie. Ik wist dat de bouwsector voor 40% verantwoordelijk is voor de totale CO₂- , Energie- en Afval-problematiek, en ik vond het een uitdaging om deze bedreigende positie om te zetten in een kansrijke positie.

Mijn adagium werd: "Als we met de bouwsector een bijdrage willen leveren aan de oplossing van de milieuproblematiek, dan dienen we toxische materialen uit te bannen en ons bewustzijn te richten op het gebruik van materialen die gebaseerd zijn op natuurlijke vezels. Alle andere materialen dienen met scepsis te worden benaderd, en slechts in uiterste noodzaak te worden toegepast".

Daarom ben ik, viereneenhalf jaar geleden, gestart met de ontwikkeling van een industrieel vervaardigd HoutSkeletBouw-systeem, met als kenmerken:
Modulair, Biobased, Circulair en vooral, Betaalbaar te bouwen (concurrerend met conventionele bouw).

Onlangs is de markt betreden en binnen korte tijd zijn twee projecten afgerond. De opdrachtenportefeuille is goed gevuld.

Verder neem ik momenteel deel aan een prijsvraag voor een systeem, als bovenomschreven. De prijsvraag is international en betreft een entreegebouwtje van de Floriade 2022 in Almere. De jury bestaat uit afgevaardigden van de ministeries van EZ, LNV en van de Floriade. Beoordeling geschiedt in twee fasen, met als criteria: "Impact van het systeem, haalbaarheid en betaalbaarheid. In de eerste fase, sta ik in de ranking op nummer 1, met de maximaal haalbare score. (triple 10). De tweede fase bestaat uit een pitch, die op 10 September jl. gehouden werd. De uitslag is van invloed op de eerste beoordeling en komt maximaal een maand na de pitch. (Ik wacht daar nu vol spanning op)

Omdat de basis van mijn professie in de architectuur ligt, weet ik hoe belangrijk de ontwerpvrijheid van de architect is. Het systeem heeft daarom een anoniem karakter meegekregen.

De eerste opdrachten zijn niet alleen binnengehaald, op basis van een duurzame score, maar ook omdat de aanneemsom concurrerend was.

Ik hoop met dit systeem een waardevolle tool te bieden aan bouwprofessionals, zodat we, met elkaar, de bouwsector, die "deel is van het probleem" van binnenuit kunnen omzetten en zo "een deel van de oplossing" te zijn.

NB. Een website wordt, bewust, nu pas gebouwd, en gaat pas over enkele weken online. We hebben het systeem de eerste projecten getest, om zeker te weten dat we met de website raak schieten.

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Op 12 Oktober 2020 om 10.07 zei Michel Eek...

Beste Rob,

Bedankt voor je aanmelding voor BouwProfs.

BouwProfs is het netwerk dat de bouw online verbindt. Dagelijks bespreken we de actuele thema's uit de bouw en vastgoed. 

Op BouwProfs kan iedereen zijn bouwvragen stellen. Heb je een probleem uit je praktijk die je aan collega experts wil voorleggen? Doe dat dan hier.

Graag maken we je nog attent op onze boekenrubriek. Hierin kan je interessante vakboeken bestellen specifiek gericht op de bouw. 

BouwProfs organiseert regelmatig trainingen voor bouwprofessionals, onder andere op het gebied van vochtbestrijding, isolatie en duurzaam en biobased bouwen. Bekijk hier het overzicht aan actuele trainingen.

Ik wens je veel plezier toe met je deelname aan ons BouwProfs netwerk. 

Met vriendelijke groet,

Michel Eek
BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+