BouwProfs

De bouw online verbonden.

Bedrijven die investeren in BIM hebben meer overlevingskansen.

Bedrijven die investeren in BIM hebben meer overlevingskansen in de huidige economische crisis. Dat is de opvatting van BIM lector Christoph Maria Ravesloot in een interview in Cobouw deze week. Volgens Ravesloot kan de bouw eenvoudigweg niet meer op BIM heen, ondanks dat BIM geen allesomvattend wondermiddel is. Verder kan BIM gebruikt worden om zaken als MVO en duurzaamheid versneld in te voeren in de bouw.

Ken jij zelf voorbeelden waarbij BIM is gebruikt om duurzaamheid in de bouw te stimuleren?

Weergaven: 546

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van Delano Kenepa op 20 Mei 2020 op 11.19

Bedrijven die meer van BIM willen weten kunnen informatie vinden op: wat is BIM?. Bedrijven die al BIM gebruiken als werkmethodiek kunnen kunnen zich ook registreren in het BIMregister.

Reactie van Carl-peter Goossen op 23 Maart 2014 op 15.47

Duurzaamheid staat voor de 4P's. peolple, Planet, Prosperity en Project. Daarbij gaat het over verschillende deelonderwerpen zoals bijvoorbeeld mobiliteit, Water, flexibiliteit, betaalbaar, zie ook dit boekje: http://www.aeneas.nl/duurzame-ideeen-dcba-methodiek.8151.lynkx.
3 items komen er boven uit: energie, gezondheid en participatie. En juist die laatste is met BIM goed te bewerkstelligen. Met BIM kan iedereen meedoen en samenwerken en de gebruiker laten meedoen in het ontwerpproces levert zoveel op, naar beide kanten: je weet exact wat de gebruiker wil, hij kan direct het resultaat zien en hij doet mee ipv. kiezen uit 3 niet bevredigende keuzes. BIM helpt ook mee met het analyseren van de energie, daglicht en veiligheid. Voor mij is BIM niet los te zien van duurzaam ontwerpen en bouwen!

Reactie van hans moor op 14 Maart 2014 op 15.17

Ik onderschrijf volledig de stelling dat BIM een voorwaarde kan zijn voor duurzaamheid.

Niet alleen bouwkundig is dit van belang! Als architect ontwikkel ik al geruime tijd een architectonische aansluiting op het bouwkundige BIM model. Dit noemen we een 3D - AIM (architectonisch informatie model). Het is een democratisch ontwerpmodel die transformeert als de informatie verandert. Geen star ontwerp, maar een open proces waarin de deelnemers, (opdrachtgever, aannemer, installateur etc) hun specifieke kwaliteit kunnen inbrengen en zo het ontwerp kunnen aanpassen.........

info voorbeeld van evolutie energiebrug zuid-as amsterdam. Hieraan werkte 15 partijen mee in een tijdspanne van 2 jaar

http://hansmoor.nl/index.php/nl/duurzaamheid-2/proces/64-ontwerppro...

korte uitleg:

http://hansmoor.nl/index.php/nl/duurzaamheid/proces

essay democratische werkmodellen AIM:

http://hansmoor.nl/index.php/nl/essay/techniek-en-proces

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+