BouwProfs

De bouw online verbonden.


Nederland gaat duurzaam op de schop. De overheid heeft bepaald dat ons land per 2050 geen CO2 meer uitstoot. Dit heeft onder meer grote gevolgen voor zowel nieuwe en bestaande gebouwen. Kantoren nemen hierbij een bijzondere positie in.

BENG is sinds 1 januari 2021 de maatlat waarlangs Nederlandse gebouwen verduurzaamd dienen te worden. De BENG regels gelden daarmee ook voor kantoren. En daar ligt zoals uit het artikel rechts blijkt nog een enorme uitdaging.

Alle kantoren met een grootte vanaf 100 m2 moeten minimaal energielabel C hebben per uiterlijk 1 januari 2023. Heeft een kantoor dit niet  dan vervalt het gebruiksrecht. Met alle grote gevolgen van dien.

Hoe je de BENG regels toepast om een kantoor te verduurzamen  legt docent Erwin Reuterink je uit tijdens deze 1-daagse cursus. Deze cursus is bedoeld voor iedere professional uit de bouw- en installatiesector die zich volledig wil scholen inzake het verduurzamen van kantoren op basis van BENG en Bouwbesluit.

Tijdens deze cursus brengt Erwin je de principes bij die je nodig hebt om een verantwoord en onderbouwd plan te maken inzake het verduurzamen van een kantoor. 

Dit gebeurt aan de hand van de BENG ladder. Met deze BENG ladder ben je na afloop van de cursus in staat om indicatieve beoordeling te geven over de mate van energiezuinigheid van een kantoor. 

De cursus wordt afgerond (niet verplicht) met een eindtoets waarmee je het BENG kantoren  certificaat kunt behalen. Dit certificaat wordt uitgegeven door het Centrum Energie Transitie in Gebouwde Omgeving. Je krijgt hiervoor een digitaal certificaat en een inschrijving in het register

Deze cursus wordt gegeven door Erwin Reuterink. Erwin is ondernemer en specialist in bouwkundig onderhoud, energetica, bouw(fysische) gebreken en het herstel daarvan.

Tevens is Erwin gediplomeerd EPA-W en EPA-U adviseur met een breed bouwkundig / energetisch specialisme.

Erwin heeft ruim 30 jaar ervaring in de bouw opgedaan, waar hij onder meer als adviseur en bedrijfsleider bij diverse grote leveranciers en applicatiebedrijven in de bouwsector heeft gewerkt.

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Verduurzamen aan de hand van de verduurzamingscyclus; het stappenplan.
  • De inzet van BENG voor verduurzaming kantoren.
  • BENG en het aanpakken van de kantoorschil.
  • BENG en het aanpakken van grote glasoppervlakten.
  • Welke installaties zijn interessant voor kantoren binnen BENG.
  • EP 1 / 2 / 3, wat zijn de kosten en hoe verdien ik dit terug.
  • TOjuli en MPG.
  • Wat zegt het bouwbesluit over inzet BENG voor kantoren.
  • De te zetten stappen op weg naar label C.
  • Vragen en behandelen van praktijkcases.

Na deze intensieve ééndaagse cursus heb je volledig inzicht en kennis in de mogelijkheden die er zijn om een bestaand kantoor op een verantwoorde manier te verduurzamen. Je hebt de tools die je nodig hebt om een goed verduurzamingsadvies te maken voor een kantoor op basis van BENG en Bouwbesluit.

Door het volgen van deze cursus ben je een (nog) betere gesprekspartner inzake het onderwerp verduurzaming van bestaande kantoren voor opdrachtgevers en andere betrokkenen.

VOOR WIE IS DEZE CURSUS GESCHIKT?

Professionals uit de vastgoed, bouw- en installatiesector die meer willen weten over dit belangrijke onderwerp en eveneens architecten, gebouweigenaren en beheerders van kantoren zullen deze cursus als bijzonder nuttig ervaren.

INSCHRIJVEN

Duur: ééndaagse cursus die duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur, inclusief lunch.

Prijs: € 265,- inclusief lunch, hand-out in PDF, BENG ladder, BENG kantoren certificaat (na het voltooien van de thuisopdracht) en inschrijving in het CETIGO register. Exclusief 21% btw.

Per cursus hebben we maximaal 15 plaatsen beschikbaar. 

De cursus BENG bij kantoren staat gepland voor:

 

Leusden - Van der Valk hotel

Vrijdag 9 september 2022 - nog 11 plekken beschikbaar.

Volg je de cursus liever online?

Wij zorgen voor een online verbinding met Teams zodat je deze cursus ook thuis of op kantoor kunt bijwonen. Als online deelnemer ontvang je 10% korting op het cursustarief (vermeld bij je aanmelding aub dat je de cursus online wilt volgen).

Wil je deze cursus volgen? Meld je dan aan door ons een mail te sturen (werkt de link niet, mail dan svp naar michel@mfprodukties.nl)

Vermeld svp in je mail de voor- en achternaam van de persoon of personen die de cursus willen volgen + hun mailadressen + de datum van voorkeur. Wij nemen dan contact met je op om jouw plek(ken) binnen deze cursus te reserveren.


Benieuwd wat de BENG norm voor jouw organisatie gaat betekenen? Wij geven deze cursus ook in-company en geheel op maat. Bekijk hier de mogelijkheden.

BouwProfs organiseert regelmatig vakinhoudelijke trainingen voor de bouw en aanverwante sectoren. Bekijk hier het overzicht.

Klik hier als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe trainingen en data.

Weergaven: 594

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2022   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+