BouwProfs

De bouw online verbonden.

Het gebruik van energiebesparende verlichting is in Nederland in opmars. Dat blijkt uit de rapportage van de Taskforce Verlichting over de eerste helft van 2010, die onlangs verschenen is.
In een gemiddeld huishouden is het aantal spaar- en ledlampen gestegen naar 8 (bijna 25%), waar dit in 2006 nog 3 was. 43% van de kantoren gebruikt inmiddels aanwezigheidsdetectie, tegen 18% in 2006. In ziekenhuizen bezit 49% daglicht-afhankelijke regelingen, tegen 33% in 2004. 30% van de kantoren past energiebesparende TL toe. En ruim driehonderd gemeenten en alle twaalf provincies werken aan het energiezuiniger maken van de openbare verlichting. De gemeente Tilburg wil hiermee bijvoorbeeld 30% energie besparen.

Activiteiten
De Taskforce Verlichting ontwikkelt allerlei activiteiten om het gebruik van energiezuinige verlichting te stimuleren. Samen met belangrijke winkelketens in Nederland - zoals Gamma, Albert Heijn en HEMA – is een voorlichtingscampagne over zuinige verlichting gestart, die dit najaar een vervolg krijgt. Met brancheorganisatie UNETO-VNI is een pilot gestart, gericht op het vermarkten van duurzame verlichting door installatiebedrijven. Ook is een scan ontwikkeld, waarmee een bedrijf kan zien hoeveel het bespaart met energiezuinige verlichting (www.agentschapnl.nl/slimmeenergie/verlichten). En handhavingsambtenaren van ruim honderd gemeenten en provincies worden opgeleid om te controleren of bedrijven wel voldoen aan de wettelijke plicht om energiezuinige verlichting in hun gebouwen te gebruiken.

Energie-efficiënte verlichting
De Taskforce Verlichting is ingesteld om de minister van VROM te adviseren over de mogelijkheden om energie-efficiënte verlichting in Nederland gemeengoed te laten worden. Na het verschijnen van het adviesrapport van de Taskforce Verlichting, 'Groen licht voor energiebesparing' (mei 2008), is de Taskforce betrokken bij de uitvoering van de maatregelen uit dit rapport. In de Taskforce Verlichting zitten deskundigen op persoonlijke titel, die werkzaam zijn bij diverse (markt)partijen die met verlichting te maken hebben. NL Energie en Klimaat, onderdeel van Agentschap NL, faciliteert de Taskforce Verlichting bij haar werkzaamheden.

Weergaven: 143

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van ron warink op 10 Augustus 2010 op 17.05
Aardig stuk dit en het past precies in het denkbeeld dat TES-online.nl heeft als het gaat om haar adviezen op besparende bedrijfsverlichting. Ik doe de online marketing voor TES (Total Energy Solutions) in Beverwijk en in het kader van dit stuk zou ik iedereen die een GRATIS advies/bedrijfsscan wil over het besparen van energie door middel van een beter verlichtings-beleid willen vragen een email te sturen aan ron@seotoprank.nl (online marketeer TES) of aan info@tes-online.nl met als subject : "Gratis advies / bedrijfsscan via Ron".

Ik zal er dan voor zorgen dat uw gratis adviesaanvraag bij mijn collega's van TES in Beverwijk terecht komt. Zij nemen dan direct contact met u op om een oriënterende afspraak met u te maken.

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+