BouwProfs

De bouw online verbonden.

Aanpak vochtproblemen in woning levert fikse besparing aan energiekosten op.


Vochtproblemen in een woning komen zeer veel voor. Sterker nog, vochtproblemen zijn de veroorzakers van het nummer één schade probleem in de bouw. Naast alle nadelige gevolgen voor de gezondheid van de bewoners en het ontstaan van gevolgschade aan de woning is er nog een belangrijke reden om vochtproblemen stevig aan te pakken. Het levert namelijk een flinke besparing op aan energiekosten die wel kan oplopen tot zo'n 30%.

Bij de besparing op energiekosten denkt iedereen natuurlijk meteen aan het isoleren van de woning. Maar zonder het aanpakken van een bestaand vochtprobleem in huis blijft het letterlijk dweilen met de kraan open en zullen de kosten voor het verwarmen van de woning hoog blijven.

De reden is eenvoudig. Tijdens de training Vochtproblemen in Gebouwen die wij regelmatig organiseren wordt aangetoond dat een natte vloer als gevolg van een vochtprobleem zeer veel liters water kan bevatten. Als we naar de bouwfysica kijken zien we dat het bijzonder veel energie kost om dat aanwezige vocht te verwarmen. Niet voor niets zal een natte vloer altijd koud blijven aanvoelen.

Een zeer groot veroorzaker van vocht in huis is een slechte afdichting van de woning ter hoogte van de maaiveldzone. Dicht de woning op een effectieve manier af tegen binnendringend vocht en je realiseert een enorme besparing op de stookkosten. En je voorkomt vochtschade dat ook een enorme kostenpost wordt naarmate de schade aanhoudt en groter wordt.

AquaProof Liquid is een bewezen product om funderingen van woningen effectief en blijvend waterdicht te maken. Na het aanbrengen droogt deze coating uit tot een flexibel membraan waarmee funderingen, terrassen etc waterdicht worden gemaakt. Bekijk hier meer product informatie.

Weergaven: 880

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2021   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+