BouwProfs

De bouw online verbonden.

'Spookstad' gebouwd om technologie te testen op inzetbaarheid binnen stedelijke omgeving.

Een stadje zonder mensen, maar vol met hoogwaardige technologie als intelligente verkeerssystemen, geautomatiseerde wasmachines en nieuwe draadloze technieken. Het komt er: in New Mexico.

Het compleet ingerichte dorp wordt uit de grond gestampt, maar zal geen menselijke inwoners krijgen, zo meldt Associated Press. In New Mexico, om precies te zijn in Lea County nabij het plaatsje Hobbs, wordt een zogeheten Smart City gebouwd vol met high-tech ter waarde van 1 miljard dollar.
   
Technologie getest op inzetbaarheid stedelijke omgeving
Onderzoekers gaan in deze spookstad de nieuwste technologieën testen om te zien of deze zijn in te zetten in bestaande stedelijke omgevingen. Het dorp wordt compleet gebouwd, dus met doorgaande wegen, huizen en kantoren. Die bouw is in oude en nieuwe, high-tech stijl.

De huizen en flats worden ingericht alsof de bewoners er even niet zijn en elk moment kunnen terugkomen. Het landschap wordt heringericht, met onder meer canyons. Daarnaast komen er ook boerderijen, landgoederen en winkels. Het bestaande - wel bewoonde - stadje Rock Hill uit South Carolina heeft als voorbeeld gediend.

Techniek zonder last van het dagelijkse leven
In het stadje kunnen onderzoekers diverse toepassingen testen in een 'echte' omgeving zonder dat het dagelijkse leven van mensen er invloed op uitoefent. En zonder dat hun tests en experimenten invloed hebben op het dagelijkse leven van inwoners.

De te testen toepassingen zijn legio en niet zozeer aan voorwaarden verbonden. Het kan gaan om geautomatiseerde vervoerstechnieken als zelfrijdende en zelfdenkende auto's. Maar het kan ook gaan om slimme toepassingen die kunnen draaien op oudere systemen, zoals bestaande nutsvoorzieningen en huidige ict-infrastructuren.

De toepassingen moeten in de toekomst ten goede komen aan zorg, welzijn, energiesector, milieu, infrastructuur en transport. De grond is tegen het einde van juni geschikt gemaakt voor ontwikkeling. Dat kost in eerste instantie 400 miljoen dollar, maar de totale investeringen in het project zullen richting een miljard dollar gaan. (bron: webwereld.nl)

Weergaven: 149

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+