BouwProfs

De bouw online verbonden.

Amsterdam krijgt stalen brug uit de 3D printer.

Stalen bruggen vind je overal. Maar in Amsterdam is binnenkort een stalen brug te vinden die uniek is in de wereld, de brug in kwestie wordt namelijk volledig 3D geprint. Het project is een initiatief van de Nederlandse startup MX3D. Na het eerste volledig 3D geprint grachtenpand haalt Amsterdam hiermee opnieuw een bouw primeur in huis.


Inzet 3D printen bij grootschalige projecten  

Met het printen van deze brug willen de initiatiefnemers laten zien dat 3D printen een belangrijke rol kan gaan vervullen in het realiseren van grootschalige en functionele projecten. Afgelopen week maakte bouwbedrijf Heijmans bekend dat het zijn medewerking gaat verlenen aan het realiseren van deze 3D geprinte stalen brug. Heijmans zal actief bijdragen in het delen van kennis rondom het bouwen van een dergelijke groot project en de technologie die daarbij nodig is.

De brug is ontworpen door de Nederlandse ontwerper Joris Laarman. Het initiatief wordt mede ondersteund door de TU Delft, Autodesk en de gemeente Amsterdam. Medio september wordt een bezoekerscentrum geopend voor het grote publiek zodat iedereen de voortgang van het project kan volgen. De gemeente Amsterdam en MX3D zullen binnenkort de exacte locatie van de brug bekendmaken. 

 

Op BouwProfs publiceren we regelmatig over de ontwikkeling van 3D printen in de bouw. Blijf op de hoogte en meld je aan voor de BouwProfs nieuwsbrief.

Weergaven: 697

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+