BouwProfs

De bouw online verbonden.

Andere tijden breken aan voor woningcorporaties.

Voor woningcorporaties lijken er andere tijden aan te komen. Het Regeerakkoord van het kabinet Rutte-Asscher kondigde in 2012 al het nodige aan, er ligt daarnaast een herziening van de Woningwet bij de Eerste Kamer waarbij er aanvullingen en wijzigingen zijn aangekondigd ten aanzien van het toezicht, er zijn in 1 jaar diverse akkoorden over de woningmarkt gesloten waar de meningen over de effecten daarvan erg verdeeld zijn, de uitwerking van Brusselse regelgeving is nog niet afgerond, er liggen adviezen van de VNG over de garantie- en zekerheidsstructuur en over de gewenste samenwerking tussen corporaties en gemeenten en er ligt een parlementaire enquête in het verschiet.

Het moet dus anders in de sector, maar hoe en langs welke wegen? Hoe de transformatie zijn invulling en beslag ook zal krijgen, het zal uiteindelijk toch weer gaan om de invulling van de oude thema’s “Betaalbaarheid, kwaliteit en toegankelijkheid”, waar het in de Woningwet van 1901 ook om te doen was.

De route naar een toekomstbestendige woningcorporatie wordt besproken tijdens het Nationaal Symposium Woningcorporaties. Een keur aan interessante thema's wordt behandeld waaronder:

  • Wat zijn de effecten van verhuurdersheffing voor de corporatiesector?
  • Hoe ziet de toekomstige ‘kerntaak’ van woningcorporaties er uit?
  • Hoe moet de samenwerking tussen gemeentes en corporaties er in de toekomst uit gaan zien?
  • Wat wordt de grootste uitdaging in de aanpassing van de strategie en organisatie van corporaties?
  • Kunnen corporaties niet makkelijk 30 procent van hun bedrijfskosten afhalen door de markt veel beter te gebruiken en hun eigen bedrijfsvoering te optimaliseren?
  • Wat zijn de effecten van verhuurderheffing voor de corporatiesector?

 

Het Nationaal Symposium Woningcorporaties wordt dit jaar gehouden op 30 en 31 oktober. Lees hier alles over het programma en deelname.

Weergaven: 239

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+