BouwProfs

De bouw online verbonden.

Nieuw ontwikkeld ‘slim’ raam kan zowel energie besparen als opwekken.

In China hebben wetenschappers een raam ontwikkeld dat zowel energie kan besparen als kan opwekken. Dit 'slimme' raam zal uiteindelijk de kosten voor verwarming en koeling voor gebouwen moeten gaan verminderen.

De onderzoekers van de Shanghai University publiceerden hun resultaten deze week in Scientific Reports, het online tijdschrift van Nature. Het doel was een materiaal te ontwikkelen dat bij bepaalde temperaturen wel of geen infrarood licht doorlaat en tezelfdertijd helpt bij het opvangen van zonne-energie. Lees hier het volledige artikel.

Weergaven: 684

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van Ad de Vrieze op 29 Oktober 2013 op 11.56

Het IQ-glas is een verwarmingselement en kost dus energie, hier wordt energie opgewekt.

Wat doet het glas als afval? De opgedampte vanadium-oxide laag is kennelijk toxisch.

Reactie van Wicher van den Bosch op 28 Oktober 2013 op 14.26

Prima onderzoek, levert vast een bruikbaar product op. Maar op de Nederlandse markt is ook al jaren zogenaamd IQ glas te koop (www.iq-glas.nl) wat ongeveer hetzelfde doet.

Reactie van Hans Pardoel op 28 Oktober 2013 op 12.23

Er zijn zoveel mogelijkheden buiten fossiele brandstof of energie op te wekken. Tesla was daar al erg ver in maar werd door de oliemagnaten gedwarsboomd omdat dat hun industrie om zeep zou helpen. Dit raamprodukt gaat er komen, de Chinezen hebben een grote vinger in de wereldpap. Ik denk echter dat we gebruik moeten maken van technieken die Tesla ontdekte dat je uit oa frequentie/trilling, water en zuurstof gratis energie kan opwekken. Die zijn namelijk altijd voorradig.  

Reactie van Boudewijn Piscaer op 28 Oktober 2013 op 11.51

Voorlopig is de kloof tussen wetenschap/technologie en goede uitvoering in China nóg groter in de bouwwereld dan dit al bij ons het geval is.

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+