BouwProfs

De bouw online verbonden.

D66 is blij met aandacht voor natuur en duurzaam in begrotingsakkoord.

D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven is blij met het duurzame karakter van het begrotingsakkoord voor 2013 van D66, GroenLinks, ChristenUnie en VVD en CDA. De grijze plannen van kabinet Rutte en Verhagen verdwijnen en maken plaats voor een vergroening van het belastingstelsel waar de vervuiler betaalt. Het akkoord ondersteunt mensen die zelf willen investeren in en draait een groot deel van de bezuinigingen op natuur terug. "Ik ben trots op de stappen die we nu kunnen zetten richting een duurzame economie. Door vervuiling meer te belasten, kunnen we belasting op arbeid verlagen. Zodat we minder energie en grondstoffen verbruiken en tegelijk werken belonen," aldus de sociaal-liberaal.

Duurzame initiatieven ondersteunen
Zo komt er een subsidieregeling voor de aanschaf van zonnepanelen en ondersteunt het akkoord mensen die willen investeren in woningisolatie en schone energie. Daarnaast is er meer geld beschikbaar voor duurzame kennis en innovatie en wordt het aantrekkelijk om groen te beleggen. Verder vergroent het akkoord het belastingstelsel met onder meer het afschaffen van de subsidie voor rode diesel, waar vooral vervuilende tankers en traktoren op rijden. Van Veldhoven: "De samenleving is al langer bezig met duurzaamheid. De overheid liep achter en negeerde dit signaal. Nu gaan we met dit akkoord bedrijven en mensen ondersteunen die zelf willen investeren in duurzame energie of energie willen besparen."

Trots
Van Veldhoven is verheugd dat het begrotingsakkoord wel oog heeft voor natuur. En zo de jarenlange investeringen in de aanleg van natuurgebieden niet meer de nek om worden gedraaid. In 2013 is 200 miljoen euro voor natuur uitgetrokken, onder meer om samen met ondernemers en de samenleving natuurgebieden met ecologische waarde snel te realiseren. "Als groene politicus ben ik er trots op dat het is gelukt draconische bezuinigingen op natuur terug te draaien. En de kostbare investeringen die we de afgelopen jaren in natuurgebieden hebben gestoken te behouden. We maken natuurgebieden af en zorgen ervoor dat mensen kunnen blijven genieten van de bossen, wateren en heides die we in dit land hebben," aldus de sociaal-liberaal.

Weergaven: 87

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+