BouwProfs

De bouw online verbonden.

Duurzaam en stijlvol wonen op het water dankzij nieuwe drijvende woning WaterNest 100.

Wie heeft het nou niet ooit overwogen, echt duurzaam leven en wonen op het water. De Italiaanse architect Giancarlo Zema liet zijn creativiteit de vrije loop en ontwierp de overtreffende trap van duurzaam drijvend bouwen en stijlvol wonen; WaterNest 100.

Waternest 100 heeft een gerecyclede aluminium romp en is gemaakt van gerecycled hout. Het dak is een gigantisch zonnepaneel op zich van ruim 60 m2 ondersteund door dakramen, ramen en een balkon die ervoor zorgen dat er een natuurlijke balans is met de omgeving buiten. In totaal bedraagt het oppervlak van Waternest 100 ruim 1 m2 kilometer.

Dit drijvende huis wordt volledig met de hand gebouwd door het Engelse bedrijf EcoFloLife. EcoFloLife heeft een duidelijke filosofie inzake drijvend wonen en het bouwen van nieuwe generaties energiezuinige woningen. Het klimaat warmt op en de zeespiegel zal verder stijgen. Dit betekent dat onze kusten onherroepelijk zullen veranderen. Met het bouwen van woningen zoals Waternest 100 draagt het bedrijf bij aan de aanpassingen die wij als mensen moeten doen om op onze veranderende planeet te kunnen blijven wonen en leven.

Aan die aanpassing zit overigens wel een hoog kostenplaatje. Voor een beetje Waternest betaal je al snel een bedrag van rond de 1 miljoen euro. Maar dan ben je er ook min of meer van verzekerd dat je een beetje vloed makkelijk te boven komt.

Een klein puntje van aandacht is het onderhoud. We hebben geen informatie kunnen vinden hoe dit gigantische duurzame huis annex schip onderhouden dient te worden. De romp zal toch eens in de paar jaar geschilderd moeten worden lijkt ons en een gevaarte van een vierkante kilometer is niet zomaar uit het water te tillen. Maar goed, gezien het prachtige ontwerp van Waternest 100 zien we graag de fles in dit geval half vol.

Weergaven: 1043

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+