BouwProfs

De bouw online verbonden.

Het eerste volledig 3D geprinte appartementencomplex is een feit.

3D printen in de bouw raakt meer en meer ingeburgerd. Zo wordt momenteel in Amsterdam een grachtenpand via de 3D printer gefabriceerd en zijn diverse architecten en bouwers bezig met 3D geprinte huizen. Maar nog niet eerder kwam een volledig appartementencomplex uit de printer gerold. Het in Shanghai gesitueerde bedrijf Winsun 3D Prints claimt deze wereldprimeur volgens de website 3dprint.com. Winsum 3D prints heeft een reputatie hoog te houden. Zo printte het bedrijf april vorig jaar al 10 woningen met materiaal gemaakt uit gerecycled beton.


3D printen met bouwafval als inkt

Het appartementencomplex bestaat uit 6 verdiepingen en telt 11.000 vierkante meter. Als inkt gebruikte het bedrijf bouwafval zoals beton, glasvezel en zand. Een veelbelovende manier om dergelijke bouwmaterialen te recyclen. Volgens de bouwers, of beter gezegd printers is het materiaal flexibel, zelf-isolerend en bestand tegen sterke aardbevingen.

Met het printen van dit gebouw bespaart het bedrijf naar eigen zeggen 60% op de materialen die doorgaans nodig is om een dergelijk complex te bouwen. Bovendien werd het appartementencomplex geprint in een fractie van de tijd (30%) die normaal gesproken nodig is om een dergelijk gebouw te bouwen en bespaart men 80% op de arbeidsinzet en dus kosten. 

Wil jij het laatste nieuws over 3D printen in de bouw als eerste ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je mist niets!

 

Weergaven: 2312

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+