BouwProfs

De bouw online verbonden.

Vaarwel (gloei)lampen? Straks 3D printen we gewoon verlichting daar we het hebben willen.

Stel je eens voor, je hebt een plek in je huis of kantoor waarvan jij vindt dat het wat extra verlichting kan gebruiken. Je pakt je 3D printer en je print gewoon je verlichting. Hoe? Daar middel van een papier dat tevens je verlichting is.


Verlichting uit de 3D print biedt maatwerk

Fictie? Als het aan De het Amerikaanse bedrijf Rohinni ligt straks niet meer. Er wordt momenteel met 3D printing in allerlei sectoren geëxperimenteerd, dus waarom ook niet daar waar we elementair het meeste behoefte aan hebben, namelijk goede en op behoefte afgestemde verlichting. Rohinni claimt een unieke positie te hebben. Er wordt in de markt wel getest met vergelijkbare producten maar hun afdrukbare licht dat ze zelf Lightpaper noemen is flinterdun, duurzaam in gebruik en zeer buigzaam en daarmee zijn ze naar eigen zeggen uniek in de wereld.


Zie jij jezelf straks je eigen verlichting 3D printen?

Rohinni is vooralsnog het enige bedrijf dat werkt aan 3D geprint licht papier met behulp van een innovatieve methode waarbij inkt en kleine LED's die zijn afgedrukt op een geleidende laag worden gecombineerd. Lijkt mij best handig om met een druk op de printknop een mooi papieren lampje te printen. En als het me dan ook nog een ritje naar de IKEA bespaart ben ik helemaal om! En jij, zie jijzelf al je eigen verlichting printen in de (nabije) toekomst?

Wil jij het laatste nieuws over 3D printen in de bouw als eerste ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je mist niets!

 

Weergaven: 690

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van jacques serle op 26 Januari 2015 op 11.21

licht dat ze zelf Lightpaper noemen.

En dat vliegt vervolgens in de brand.  Zet een kaars voor je raam  idem.

Eerst zien en dan geloven. Ik geef de voorkeur aan gloeilampen.

Reactie van Jan Roelof Hoving op 26 Januari 2015 op 9.44

Of het printen van je eigen verlichting de toekomst is weet ik niet, maar dat de toekomst LED verlichting is geloof ik zeer zeker.

LED verwerkt in oppervlakten, inclusief beglazing, zodat je je eigen uitzicht kan creëren. Nu denken we nog te veel in fittingen en armaturen en dat is ook prima in een overgangsfase, maar in de toekomst zullen die waarschijnlijk gaan verdwijnen als de ontwikkelingen op het gebied van LED doorgaan.

 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2021   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+