BouwProfs

De bouw online verbonden.

Heeft de bouw een gouden toekomst door de digitalisering van de samenleving?

Volgens Willem Vermeend gaat de bouwsector een gouden toekomst tegemoet, wanneer het creatief inspeelt op de toenemende digitalisering van de samenleving.

De komst van zogenaamde Google Towns zorgen voor een bloeiende en concurrerende economie van de regio's. Lees het hele artikel op bouwenenwonen.net

Weergaven: 661

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van Joël Monfer op 27 November 2013 op 10.29
Vrijwel iedereen heeft al een internetverbinding in huis. Echter wordt er steeds meer gebruik gemaakt van internet d.m.v. onze mobiele telefoons. Dus iedere stad en dorp is al een googletown of zie ik het nu verkeerd? Samengevat, de concurrentie wordt groter door de toenemende online diensten. Volgens mij zal door alle concurerende bomen het bos verdwijnen, het is nu al een digitale chaos op het net. De oplossing voor dit probleem heet Samenwerking. Zolang dit niet gebeurd zal de bouw niet bloeien. En zoals Nina Kremers terecht opmerkt, kijk eens verder dan je neus lang is en hou het niet alleen bij je eigen clubje.
Reactie van Nina Kremers op 10 Juni 2013 op 13.06

Vanochtend was een interessant interview op BNR met Raymond Verheije over voetbal: zoek oplossingen door je grenzen te verleggen, vooral door specialistische expertise vanuit andere vakgebieden binnen te halen voor je eigen werkgebied. E-towns (of is het gewoon E-world?) zijn een gegeven; de maatschappij is -zoals altijd het geval is geweest en ook zal zijn- in ontwikkeling. En zo ook de mensen, en dus je klanten, je producten én je processen. Acceptatie van dat gegeven is een belangrijke eerste stap. Anders werken (niet te verwarren met Het Nieuwe Werken) een tweede. De bouw is conservatief en heeft daardoor moeite met loslaten. Zoek mensen die helpen met new business, nieuwe concepten, maar niet direct en uitsluitend vanuit de eigen organisatie. Het werkt verfrissend. 

Reactie van Michaël de Vos op 10 Juni 2013 op 11.15

Mooie timing van Vermeend, na de NSA onthullingen. We gaan speciale steden voor u maken waarin u dag en nacht gecontroleerd wordt, Vooral die potentièle hackertjes....Heel slim. Gaan we daaraan meedoen?

Ik roep al jaren: maak van hacken een verplicht vak, vanaf de lagere school.

Past mooi in het second amendment: A well regulated militia being necessary to the security of a free state, the right of the people to hack shall not be infringed.

Reactie van Vincent van Bruggen op 10 Juni 2013 op 9.56

Maar dat we niet moeten klagen maar veranderen deel ik geheel.

Reactie van Vincent van Bruggen op 10 Juni 2013 op 9.53

Vermeend heeft een leuk idee en maakt een terechte opmerking. Maar met alleen digitalisering kom je er niet. Kinderen die alleen op een i-Pad kunnen staren zijn ook niet klaar voor een werkzaam leven.

We zijn / komen in een tijd waarin alleen en en en voldoende is, alleen en of... vergeet het maar!

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2021   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+