BouwProfs

De bouw online verbonden.

Hotels in beweging (2)

De nieuwe generatie hotels is in niets vergelijkbaar met een groot 5-sterren complex. Ze zijn vooral klein, hebben een bijzonder thema, zijn soms kunstzinnig en staan 'in the middle of nowhere'. Enkele totaal verschillende voorbeelden: Wat hebben ze gemeen? Ze zijn uniek en op een bijzondere manier verbonden met de leefomgeving!


MOBIELE LODGES MET EEN DUURZAAMHEIDSMISSIE

 

"GREENHUUS is een verplaatsbaar eco-lodge-concept, dat volledig cradle-to-cradle gebouwd is en duurzaam/MVO verantwoord gefaciliciteerd wordt. Volledig gebaseerd op de circulaire economie. Daarnaast kan dit unieke gebouwtje op elke plek staan, omdat zij 100% autarkisch, zelfvoorzienend, is in zijn energie, afval & watervoorziening." Zo begint Kees van Wuyckhuyse zijn uitleg over dit nieuwe concept met gepaste trots. Om te vervolgen: "Degene die tijdelijk gebruik maakt van GreenHuus leeft op dat moment in een autarkische wereld die eigenlijk weinig anders is dan zijn gewone leefplek.

Het verschil is enkel dat hij zorgvuldiger en bewuster met allerlei zaken als gas, water, warmte, licht & energie om zal gaan. Dit is volledig helder te volgen op de iPad met speciale app die in elk GreenHuus geplaatst is. Alles is te spelenderwijs te monitoren.

Na zijn verblijf krijgt de tijdelijke GreenHuus gebruiker een 'glossy' thuis waarin op een eenvoudige manier aangegeven is wat zijn/haar verbruik is geweest tijdens het verblijf, wat hij anders had kunnen doen of hij wellicht anders met afval om had kunnen gaan. Er zit immers een mini-biogas installatie in waarop gekookt wordt.

Daarnaast wordt een voorzet gegeven hoe hij/zij dit zou kunnen implementeren in de huidige woonsituatie. Deze glossy wordt samen uitgegeven met een regionale of grotere speler op de energiemarkt. Zij helpen de GreenHuus verblijver op weg op het gebied van een duurzamer leven." GreenHuus is dus en een bijzonder duurzaam eco-lodge concept waar je kan verblijven op de meest bijzondere plekken, bijvoorbeeld in de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Delta. Maar ook een laagdrempelige manier om mensen bewuster om te laten gaan met water, energie en afval. Inmiddels mag GreenHuus zich verheugen in belangstelling uit Limburg, de Wadden, Aruba en Groot Brittannië. Kees van Wuyckhuyse besluit, "GreenHuus laat zien dat deze oplossingen ook eenvoudig en laagdrempelig in uw eigen woonomgeving implementeerbaar zijn. De eerste locatie, Kabbelaarsbank, gaat medio volgend jaar on-line!"

 

HOTEL OP STELTEN

 

Lucy Cube in Deventer is het eerste kunstwerk dat gebruikt gaat worden als hotelkamer in het Havenkwartier van Deventer.’ Aldus architectuurNL eerder dit jaar. ‘De hotelkamer maakt onderdeel uit van Lucy in the sky en is een ontwerp van Mulders Van den Berk Architecten en Rob Sweere. ‘ Lucy Cube is een bijzondere hotelkamer. Een witte slaapkubus staat boven op een oude vultrechter. De kamer biedt ruimte aan 2 personen en riant uitzicht op het havenkwartier.

Lucy in the Sky is een initiatief van kunstenaars Albert Dedden en Paul Keizer (Spacecowboys), ontwerper Timo Bralts (Bestwerk) en organisator Guido de Vries. Zij hebben drie teams van architecten en kunstenaar samengesteld en de opdracht gegeven een ‘1-kamerhotel’ te ontwerpen waarin kunst en architectuur samenkomen. Kenmerk van deze verblijven is dat ze op, aan of nabij een bestaand gebouw of object geplaatst worden. MULDERS VAN DEN BERK en Rob Sweere hebben de hotelkamer op de vultrechter gezet. Kunst, architectuur ….. of gewoon een mooi voorbeeld van Kunst én Architectuur in één?

 Meer voorbeelden?

Heb je zelf leuke voorbeelden van 'tuinhuisjes', die worden gebruikt als hotelkamer? reageer dan graag op KENNISPLATFORM LEVEN IN TUINEN. Misschien neem ik jouw voorbeeld op in een volgende blog. Dank alvast voor je moeite!

Weergaven: 333

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2023   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+