BouwProfs

De bouw online verbonden.

In de Schijnwerper: bouwprof Léon Tummers

Iedere week zet BouwProfs een lid in de schijnwerpers.

Deze week maken we kennis met Léon Tummers. Léon is werkzaam als bedrijfsleider van een producent van honingraat sandwichpanelen en structural glazing projecten: Hopro International BV en als ontwikkelaar van de dunne thermische isolatie Isobooster.


Wie is Léon Tummers?
Momenteel vervul ik twee functies: Als bedrijfsleider van een producent van honingraat sandwichpanelen en structural glazing projecten: Hopro International BV en als ontwikkelaar van de dunne thermische isolatie Isobooster. Beide functies zijn nauw met elkaar verbonden vanwege onderzoek naar de isolerende capaciteiten van innovatieve koel- vriesdeuren en wanden voor de transportsector. Ook ben ik recent gevraagd en lid geworden van een Europese werkgroep voor regelgeving omtrent innovatieve isolatiematerialen.
Zelf werk ik niet in de bouw maar vaak aan producten die gebruikt worden in de bouw. Zo heb ik o.a. de verlijming van alle ramen voor het Casa Confetti gebouw geleid en veel andere glas/aluminium constructies met high bonding tapes, voornamelijk 3M. Inmiddels ben ik een 8-tal jaren werkzaam in de constructieve verlijming van lichte en stijve plaatmaterialen voor de (semi-)permanente utiliteitsbouw.


Welke specialisaties heb je?
Van huis uit ben ik bedrijfskundig informaticus met een specialisatie controlling. Mijn enorme interesse in techniek, met name het uitpluizen van hoe én waarom, heeft ertoe geleid dat ik nu in een meer technische omgeving werk.


Wat was jouw eerste (bij)baan(tje)?
De eerste zakcentjes verdiende ik als zaterdaghulp van een automonteur.


Wat was de grootste mazzel uit jouw carriere?
De grootste mazzel is de overstap van een vergadercultuur (hoofd ICT bij een grote energieleverancier) naar een productieomgeving waar ik ook mijn handen eens kan laten wapperen. Dat vind ik erg prettig en voel me daarbij als een vis in het water. Daarnaast minder politieke besluitvorming, daar had ik in het verleden wel eens moeite mee.


Wat was je grootste blunder in het vak?
Mijn grootste blunder moet nog komen.


Wat is je grootste vakprestatie?
Die moet ik nog gaan leveren.


Wat deed je als je dit werk niet deed?
Als ik dit werk niet deed zou ik iets doen in de communicatieleer. Dat vind ik ook erg boeiend en ik ben daar, naast mijn werk, veel mee bezig.


Wie is de beste in jouw vakgebied?
Volgens mijn baas ben ik de beste in mijn vakgebied. Maar, eerlijk is eerlijk, hij heeft mij dan ook in de gelegenheid gesteld om dat te worden.


Wiens baan zou jij absoluut niet willen?
Een baan als bekende Nederlander hoeft van mij echt niet.


Als Léon Tummers een merk zou zijn, hoe zou jij jezelf dan omschrijven?
Degelijk en betrouwbaar met de klant op nummer 1.


Naast wie wil jij in het vliegtuig zitten en waarom?
Mij maakt het niet uit naast wie ik in het vliegtuig zit. Ik vind iedereen de moeite waard om een leuk gesprek mee te hebben.


Van welke netwerken ben jij naast BouwProfs lid?
Naast BouwProfs heb ik een Hyves-account en aantal lidmaatschappen zoals Linkedin, Plaxo etc.


Wat irriteert jou het meeste in het vak?
Ik heb geen irritaties, maar vind het wel opvallend en vaak vermoeiend te constateren hoe weinig kennis branchgenoten soms (willen) hebben op mijn vakgebied. Dat is ook de reden dat ik nu via BouwProfs, een uitstekend initiatief trouwens, inzicht probeer te geven vanuit mijn optiek.


Vertel eens iets verrassends over jezelf?
Verrassend is misschien het feit dat ik ex-international zaalhandbal ben. In 1992 heb ik ons land mogen vertegenwoordigen op het WK in Oostenrijk. Naast jeugdinternational heb ik precies 49 interlands achter mijn naam staan. Met HV Sittardia vier keer Nederlands kampioen.


Hoe zie jij de bouw in de toekomst?
Waar de bouw in het algemeen naar toe gaat, daar durf ik geen uitspraak over te doen. Wat betreft de sector semi-permanente (utiliteits)bouw en prefab constructies, waar ik voor een groot deel mee bezig ben, voorzie ik groei en technische vernieuwing de komende jaren.


Met welke product ontwikkeling hou jij je momenteel bezig?
Op dit moment houd ik me vooral bezig met Isobooster, een dunne thermische isolatiedeken die werkt op basis van reflectie, anti-convectie en minimale geleiding. Ik ben van mening dat we er in zijn geslaagd een product te ontwikkelen dat duurzaam, licht en dun is met uitstekende isolerende eigenschappen. Anders dan andere folies is de isolatiewaarde te berekenen conform ISO6946 en NEN1068 en tevens in de praktijk getest door BDA en TNO. Met name voor de restyling en na-isolatie markt zie ik toegevoegde waarde door de ruimtewinst en energiebesparing vanaf productie tot en met eindmontage.

Weergaven: 241

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2023   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+