BouwProfs

De bouw online verbonden.

Internet en de bouw, hoe ver kunnen we gaan?

Tony Verheij werkt bij Vloerenbedrijf Heso. Op BouwProfs heeft hij de volgende bijdrage geschreven:


Hoe een oud bedrijf modern kan zijn: Heso Vloerenbedrijf bestaat per 01-02 90 jaar. Na allerlei verbeteringen op het gebied van machines en persoonlijke beschermingsmiddelen, kwam in 1999 een website. Sinds kort hangt daar blog.heso.nl aan vast, sinds enige maanden ben ik persoonlijk actief op LinkedIn.
Via een online netwerk is het eenvoudiger om Heso onder de aandacht te brengen en te vertellen dat wij steengoed zijn in stralen, frezen, schuren en egaliseren.
Maar waar houdt het op? Heb ik straks 3 man personeel alleen om te twitteren, of te bloggen om ervoor te zorgen dat ik 12 man in de uitvoering aan het werk hou? Hoe groot wordt de kracht van internet?
Heb ik straks een webcam in mijn kantoor? Ga ik alleen nog maar skypen om offertes uit te brengen?
Gaat mijn klant met een webcam door de ruimte om mij de vloer te laten zien? Ga ik korting geven omdat een klant mij via de webcam de ruimte laat zien?

Hoe ver gaat u met internet? Hoe ver vindt u dat u kunt gaan met het internet?

Ik hoor het graag, want ik doe graag nieuwe ideeën op!

Weergaven: 210

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van JrrJ Bos op 3 Februari 2011 op 8.44
Ik denk dat internet vooral gebruikt gaat worden als naslagwerk en gebruiks aanwijzingen, ter plekke terwijl je aan het werk bent via de smartfhone ,het delen van ervaring met andere verwerkers en in de toekomst filmpjes met oplossingen voor problemen voor in de avond uren.
Reactie van Rino Groenenberg op 2 Februari 2011 op 13.03

Naast de rol van social media zoals linkedin zie ik een zeer grote rol voor BIM. Dit is iets waar we echt naar toe moeten mensen! Informeer er maar eens naar tijdens op de bouwbeurs. 

Verder heb ik een persoonlijke irritatie: namelijk de traagheid van notuleren en vergaderen. Het beste werkt om dit te organiseren d.m.v. google docs (te gebruiken door iedereen, te openen met een gmail account). Dit houdt in dat je met z'n allen in een document kan werken (in feite BIM in het klein). Op het moment dat de notulist tijdens de vergadering al met zijn laptop de notulen schrijft, die aan het eind gewijzigd kunnen worden door de gemachtigden, bespaart dit heel veel tijd. Verder is het ook plezierig werken. Ik spreek uit ervaring.

 

 

Reactie van Carlo Berendsen op 2 Februari 2011 op 10.42
Beste Tony, allereerst gefeliciteerd met het 90-jarig bestaan. Zoals je zelf al aangaf heeft je bedrijf gezorgd voor aanpassingen om het machinepark te verbeteren en ik neem aan naar de norm van deze tijd (sneller, effectiever etc) Zo is het mijns inziens ook met het Internet. Internet is voor mij een hulpmiddel om snel te kunnen communiceren met andere partijen, maar ik heb de ervaring dat als je gebruik maakt van veel media er altijd een paar bijzitten die minder of niet gebruikt worden. Tevens is het zo dat je dan bestookt wordt met informatie over 5 of meer kanalen en als je dat allemaal wilt bijhouden dan moet je er inderdaad misschien wel extra personeel of tijd voor hebben. Ik probeer me te beperken tot 1 a 2 meest gebruikte kanalen want ik ben me er wel van bewust dat we er in deze tijd ook niet helemaal vrij van komen. Tuurlijk is het handig als klanten even snel een foto kunnen sturen van een bepaalde situatie zodat je er snel op kunt inspelen, maar uiteindelijk denk ik dat persoonlijk contact toch de voorkeur geniet. Succes.....
Reactie van Frank Verbeek op 2 Februari 2011 op 10.26

Het feit dat de vraag op dit forum wordt gelanceerd, betekent al dat internet een belangrijke rol speelt in de commmunicatie. Het is van groot belang om selectief te zijn in de keuzes van online netwerken, accounts bij allerlei fora en inschrijvingen bij webportals voor opdrachten en dergelijke.

 

Streef naar gebruik van de geboden middelen voor zaken die echt rendement opleveren:

1. Het winnen van tijd in het algemeen

2. Verminderen van de papierstroom

3. Versnellen van offertetrajecten

4. Meer flexibiliteit bij inzet extra arbeidskrachten

5. Verbreden van het netwerk i.v.m. verwerven van opdrachten

6. Uitwisselen van kennis

 

Het aanbod is enorm, je verzuipt er bijna in maar je kunt er niet omheen. Daarom is het goed dat de samenwerking ook hierin wordt opgezocht. Dit forum is een uitstekend hulpmiddel daarvoor!

 

Succes met de verkenning!

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+