BouwProfs

De bouw online verbonden.

Ketensamenwerking kan positief verschil maken in het complete bouwproces.

De genomineerden en de jury van de Nederlandse Bouwpluim 2013 hebben elkaar woensdag geïnspireerd tijdens een dialoogsessie bij Bouwend Nederland. Uit de sessies over de genomineerde projecten is gebleken dat ketensamenwerking wel degelijk een positief verschil kan maken in het complete bouwproces. Een intensieve en constructieve samenwerking tussen alle partijen in de bouwketen, van aannemer tot opdrachtgever, heeft bij de genomineerde projecten tot geweldige resultaten geleid.

Enthousiasme over ketensamenwerking
De acht genomineerden, verdeeld over verschillende categorieën, kregen allemaal exact acht minuten de tijd om de jury op een dynamische en creatieve wijze te laten zien waarom zij de Nederlandse Bouwpluim verdienen. De jury, onder leiding van juryvoorzitter Elco Brinkman, werd geënthousiasmeerd door de wijze waarop er in de projecten invulling is gegeven aan ketensamenwerking. De resultaten die hierdoor zijn geboekt, lopen uiteen van een eerdere oplevering, realisatie binnen budget, een hoge tevredenheid bij de eindgebruiker en innovatieve oplossingen.

Zo zijn in de categorie Grond-, Weg- en Waterbouw de A12 Utrecht Lunetten-Veenendaal en de A2 Hooggelegen eerder opengesteld en heeft de Bataafse Alliantie geleid tot een alliantieresultaat van 2,6 miljoen. In de categorie Burger- & Utiliteitsbouw is de Vicarielaan in IJsselstein sneller gerealiseerd dan gebruikelijk, is de doorlooptijd van woningen aan de Marnixstraat in Alkmaar fors teruggebracht en heeft niaNesto de markt uitgedaagd om met innovatieve oplossingen te komen. Verder maken de twee genomineerden in de categorie Jong Talent, de Denktank Ketensamenwerking en Kristel van Haaren (Heijmans), zich hard voor een klantgerichte denkwijze in de bouw. De denktank doet dat door studenten praktijkkennis bij te brengen en bij Kristel van Haaren komt de nieuwe denkwijze tot uitdrukking in het project de 'slimme snelweg'.

Cultuurverandering krijgt voeten aan de grond
Aan het eind van de dialoogsessie kon de jury concluderen dat de genomineerden van de Nederlandse Bouwpluim 2013 stuk voor stuk hebben laten zien dat de cultuurverandering in de bouwwereld steeds meer voet aan de grond krijgt. Door interne krachten te bundelen en traditionele patronen te doorbreken, wordt er een positieve bijdrage geleverd aan het externe resultaat. Wie de Nederlandse Bouwpluim daadwerkelijk wint, wordt 6 februari 2013 tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw bekend gemaakt.

Weergaven: 154

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+