BouwProfs

De bouw online verbonden.

Marinierskazerne Doorn krijgt herbestemming, wie heeft een goed idee?

(foto: Urhahn Urban Design)

Wie aan Doorn denkt, denkt al snel aan de markante kazerne waar mariniers hun basis hebben. Maar tijden veranderen, in 2022 krijgen de mariniers een nieuw onderkomen, de nog te bouwen De Ruyterkazerne in Vlissingen. Dit betekent tevens dat de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn een herbestemming zal krijgen. Om de uiteindelijke herbestemming te bepalen werken het Rijksvastgoedbedrijf, Provincie Utrecht en Gemeente Utrechtse Heuvelrug intensief samen.

Op dit moment verkennen deze partijen welke ontwikkelingsrichting wenselijk en realistisch is. Omwonenden, bewoners en ondernemers en de verschillende belangengroepen kunnen meedenken over nieuwe bestemmingen voor het terrein. Wat zou een goede nieuwe bestemming zijn voor deze kazerne? Misschien een heropvoedingslokatie voor ontspoorde jongeren waar ze onder leiding van oud mariniers wat discipline en doorzettingsvermogen wordt geleerd? Welke nieuwe bestemming zou jij willen geven aan deze kazerne in Doorn?

Praat mee over herbestemming en transformatie van gebouwen in onze Linkedin groep 'Herbestemmen van leegstaand vastgoed'.

Weergaven: 544

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van BouwProfs Redactie op 17 Januari 2017 op 8.12

Reactie van André Rongen via Linkedin:

Start met datgene waar creativiteit begint. Dat betekent in het kort, maak ruimten geschikt voor startende creatieve ondernemers en waar mogelijk koppelt daar het wonen aan.

Vooral in het begin is interactie belangrijk, begin daarom met creatieve starters die bereidt zijn buiten de box te handelen. Eenmaal gesetteld maken zij plaats voor nieuwe starters.
De mogelijkheid van wonen aan het ondernemen is voor deze mensen belangrijk om de kosten laag te houden en 9 tot 5 denken te voorkomen.

Creëer waar mogelijk gemeenschappelijk vergaderruimten. Reuring, beleving en levendigheid daar gaat het om.

Reactie van BouwProfs Redactie op 17 Januari 2017 op 8.10

Reactie van Rolf Bröring via Linkedin: 

Mariniers worden gedrild en gekneed tot ze weerbaar zijn en precies doen wat je van ze vraagt. Misschien leuk om er nu een bestemming aan te geven die dat totaal spiegelt. Een vrijplaats dus, zonder regels, een stad waar je je vrij kunt vestigen met een vernieuwend initiatief. Zonder veel regels (natuurlijk wel veiligheid, ventilatie e.d. organiseren) en laat maar gebeuren.

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+