BouwProfs

De bouw online verbonden.

MBO College Hilversum start met de Leergang Dakschatten.

Op 10 september a.s. gaat het team Techniek van het ROCvA MBO College Hilversum van start met de Leergang Dakschatten: Bedenk een duurzaam plan voor op het dak van je eigen school. Jongeren die na hun Mbo-studie een baan zoeken ...

Samenwerkingsproject
Het MBO College Hilversum gaat samen met organisatie DAKSCHATTEN vierdejaars studenten bewust maken van de noodzaak van duurzaam ontwikkelen. Studenten krijgen de mogelijkheid om een duurzaam plan te ontwikkelen voor op het dak van hun eigen school.

Wedstrijd: ontwerp een duurzaam plan voor op het dak
De leergang is in wedstrijdvorm: de leerlingen bouwkunde en elektrotechniek worden gevraagd een duurzaam plan voor op het dak van hun eigen school te bedenken. Deze leergang betreft een meerjarig traject, waarbij uiteindelijk op het dak van deze school daadwerkelijk een heuse “Dakschat” gerealiseerd en beheerd gaat worden door de leerlingen zelf. Hierbij wordt intensief samengewerkt door de afdelingen bouwkunde, elektro- en installatietechniek.

Praktijk- en toekomstgericht
Naast de lessen die door de eigen docenten worden gegeven, maken de studenten kennis met de huidige duurzame innovaties en ontwikkelingen. Gastdocenten uit het bedrijfsleven komen hun passie, kennis en ambities voor de toekomst toelichten aan de leerlingen. Daarnaast gaan de studenten op locatie naar gerealiseerde slimme oplossingen en innovaties kijken.

Dakschatten
De leergang is ontwikkeld door twee enthousiaste ingenieurs, Robin Kerssens (Architectenbureau Robin Kerssens) en Michiel Beck (Takta OPM en Opleidingen), die elk vanuit hun eigen bedrijf veel belang hechten aan innovatie en duurzaamheid. Samen ontwikkelden zij het project DAKSCHATTEN.

Ambitie
Hun ambitie is het creëren van duurzame meerwaarde en innovatie door het bij elkaar brengen van de juiste partijen. Het dak fungeert daarbij als platform. Juist daar waar mensen verenigd zijn liggen de kansen, zoals bij dit ROC. Daarnaast fungeert dit initiatief als wisselwerking en ontmoetingsplaats tussen bedrijven en de maatschappij. Samen zijn zij zo op zoek naar een betere aansluiting van de beroepspraktijk en de opleidingsinstituten.

Weergaven: 175

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+