BouwProfs

De bouw online verbonden.

Omzet bouwsector groeit op termijn naar 60 miljard of meer.

De bouwsector gaat op termijn een groei doormaken, maar wanneer dat precies zal gebeuren is nog onduidelijk. In 2020 zal de omzet van de sector op of boven de 60 miljard euro uitkomen.
Dat valt op te maken uit de scenariodoorrekening die het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) die vrijdag naar buiten kwam. Daaraan lag het eerder verschenen rapport ‘De Bouw in 2020’ van Bouwend Nederland ten grondslag.

In het meest positieve scenario zal de bouwomzet in 2020 67 miljard euro bedragen. In het meest sombere scenario ligt de omzetverwachting op 60 miljard euro. Dat is in beide gevallen "een forse stijging ten opzichte van de 54 miljard euro die we voor dit jaar verwachten", aldus voorzitter Elco Brinkman van Bouwend Nederland op vrijdag, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven.

Stimulerend beleid
Brinkman stelt dat er op "de middellange termijn voldoende vraag is naar bouwproductie, maar dat er wel wat moet gebeuren om deze latente bouwbehoefte daadwerkelijk in te vullen". Want de bouwsector zal die hogere omzet niet vanzelf bereiken. "De belangrijkste conclusie is dat er nu gericht stimulerend beleid moet komen om de economie via de bouwsector een boost te geven zodat het herstel sneller dichterbij komt."

Randvoorwaarden voor herstel
De voorzitter van Bouwend Nederland vraagt de regering om "randvoorwaarden voor het herstel van vertrouwen". Daarmee doelt Brinkman op mogelijkheden voor starters, de investeringscapaciteit van de corporaties, scholenbouw, verduurzaming van gebouwen, snellere procedures en lagere grondprijzen.

De bouw kan dienen als startmotor voor de totale economie, maar "daar hebben we dan wel de brandstof voor nodig", aldus Brinkman. (bron: nuzakelijk.nl)

Weergaven: 201

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+