BouwProfs

De bouw online verbonden.

De Aannemersfederatie Nederland is boos op minister Kamp van Sociale Zaken. Ze verwijten hem dat hij bouwvakkers en andere mensen met zware beroepen in de kou zet door niet mee te werken aan een flex-AOW. Door mensen meer keuzevrijheid te geven over wanneer ze pensioen opnemen, zou er volgens de werkgevers in de bouw toch een mogelijkheid blijven voor hun personeel om op hun 65e te stoppen met werk als de AOW-leeftijd omhoog gaat.

Lagere uitkering
De Aannemersfederatie reageerde donderdag hiermee op uitlatingen van Kamp, die heeft gezegd dat hij niet wil kijken naar mogelijkheden voor een flexibele opname van AOW tussen 65 en 70 jaar. Op die manier kunnen mensen met 65 jaar blijven stoppen met werken, maar dan wel met een lagere uitkering, of juist langer doorwerken voor een hogere uitkering.

De aannemers wijzen erop dat bouwvakkers en mensen met ambachtelijke beroepen veelal op jonge leeftijd, tussen de 16 en 18 jaar, zijn begonnen met werken. De werkgevers zeggen 'niet te hopen' dat de opstelling van Kamp leidt tot uitstroom van ouder personeel in regelingen voor ziekte en arbeidsongeschiktheid. (bron: bnr.nl)

Weergaven: 75

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+