BouwProfs

De bouw online verbonden.

In december nam de totale orderportefeuille in de burgerlijke en utiliteitsbouw met twee tiende maand af tot 7,2 maanden. Na forse stijgingen in het afgelopen jaar daalde de orderportefeuille in de woningbouw in december met vier tiende maand tot 7,2 maanden. De daling concentreert zich bij de grote bedrijven. In de utiliteitsbouw bleef de orderportefeuille stabiel op 7,1 maanden.
In de grond-, water- en wegenbouw is de orderportefeuille in november met twee tiende maand gestegen naar 5,6 maanden. In de wegenbouw daalde de werkvoorraad met een tiende maand tot 4,7 maanden. De orderportefeuille in de grond- en waterbouw steeg met vier tiende maand naar 6,5 maanden. In de gehele bouw is de orderportefeuille in december per saldo met twee tiende maand afgenomen tot 6,7 maanden.


Normale orderpositie

Van de bouwbedrijven geeft ongeveer twee derde aan geen stagnatie in onderhanden werk te ondervinden. Drie van de tien bedrijven ondervinden in de bouw stagnatie als gevolg van onvoldoende orders. Ruim de helft van de bedrijven beoordeelt hun huidige orderpositie als normaal, terwijl ruim een derde deze als klein beoordeelt. Zeven van de tien bedrijven verwacht geen verandering van de personeelsbezetting, terwijl een vijfde van de bedrijven een krimp van het personeelsbestand verwacht.

Dit blijkt uit de conjunctuurmeting in de bouwnijverheid van januari 2015 van het Economisch Instituut voor de Bouw. Deze meting wordt uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie. Aan de conjunctuurmeting verlenen ruim 400 hoofdaannemingsbedrijven met meer dan tien personeelsleden hun medewerking. (bron: EIB)

Weergaven: 59

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+