BouwProfs

De bouw online verbonden.

Wil jij werken aan bouwprojecten waar klanten echt op zitten te wachten? BUILDx brengt co-creatie naar de bouw.


Stop met het denken vanuit aanbod en de klant als vertrekpunt nemen als we een kantoor of huis bouwen. Dat is de basis van co-creatie. En dat is precies wat het nieuwe platform BUILDx belooft te doen, denken vanuit de klant. Co-creatie gaat de bouw veranderen, help jij mee aan de transformatie?

De bouwsector werkt van oudsher zeer aanbod gedreven. Dankzij de digitalisering verandert de wereld in sneltreinvaart om ons heen. De klant is mondig, weet exact wat hij wil en heeft alle kennis mede dankzij internet altijd beschikbaar. Ook de bouw ontkomt er niet aan om de transformatie te gaan maken naar vraaggericht en klantgericht denken en werken. De klant centraal stellen dus en vanuit de behoefte van diezelfde klant nieuwe ontwerpen maken en bestaande gebouwen transformeren. Een mooie gedachte, maar hoe geven we deze gedachte als sector concreet vorm?

Het antwoord hierop is co-creatie in de bouw. Co-creatie is een belangrijke en krachtige pijler onder vernieuwing en een niet meer weg te denken manier om producten en diensten zo optimaal mogelijk op de klant af te stemmen. Bij co-creatie staat samenwerken centraal, en dat is exact wat we vanaf nu echt gaan doen in onze mooie bouwsector.

BUILDx brengt co-creatie naar de bouw

Om co-creatie in de bouw vorm te geven is onlangs het platform BUILDx gestart. BUILDx stelt binnenkort de bouwsector in staat om gezamenlijk te werken aan echt vraaggerichte projecten. Grond- en locatiebezitters zoals gemeentes, projectontwikkelaars, beleggers en ook particulieren krijgen op BUILDx de mogelijkheid om locaties en projecten op no cure no pay basis aan te bieden. Deze projecten worden vervolgens door deskundigen uit verschillende vakgebieden aangepakt. Alle BUILDx deelnemers kunnen actief meedenken en ontwerpen aan de op BUILDx geplaatste projecten. Wanneer er voldoende draagvlak is voor een project, wordt het project doorontwikkeld door middel van crowd funding.

BUILDx zoekt participanten

BUILDx is momenteel in de zogenaamde testfase. Het platform wordt definitief geintroduceerd tijdens de komende PROVADA. Op de PROVADA presenteren we direct de eerste projecten die we op BUILDx in co-creatie gaan oppakken. Vertegenwoordig jij een partij die een interessant project heeft voor BUILDx en wil je deze volop in de schijnwerpers hebben tijdens de komende PROVADA? Mail ons en we nemen zsm contact met je op.

Wat is het voordeel van BUILDx voor jou als bouwprof?

Op BUILDx worden binnenkort projecten geplaatst door eigenaren van gebouwen en projecten. Dit kunnen gemeenten zijn, maar ook projectontwikkelaars, beleggers en particulieren. Gebouwen waar vaak een nieuwe bestemming voor moet worden gevonden. De eigenaar staat normaal gesproken te springen om zijn gebouw of project te laten transformeren. Want een goede transformatie verhoogt de kans om zijn gebouw of project te verkopen aanzienlijk. En dat is waar jij als bouwprof in beeld komt. Met jouw expertise en de expertise van veel andere professionals uit de bouwkolom gaan we zijn gebouw interessant maken voor potentiële kopers. Denken vanuit de klant dus. Op deze manier maken we samen projecten waar klanten echt op zitten te wachten en open jij voor jezelf een nieuwe markt en bedrijf je een nieuwe manier van zaken doen.

Je leven lang gratis deelnemer op BUILDx

Co-creatie is in veel branches al een groot succes. Geloof jij in de kracht van samen werken en samen ontwikkelen in de bouw en projectontwikkeling? Ben je er van overtuigd dat de traditionele manier van werken in de bouw en projectontwikkeling zijn langste tijd heeft gehad? Zie jij toekomst in co-creatie in de bouw en heb jij specifieke expertise die je wil inzetten om projecten te realiseren waar ook echt vraag naar is? Meld je dan nu aan voor BUILDx. BUILDx biedt deelnemers die zich tijdens de opstartfase aanmelden een levenslang gratis lidmaatschap aan.

Eerste co-creatie project van start, Casa Inspira!

Op BUILDx is inmiddels het eerste co-creatie project gestart. Casa Inspira, de grootste inspiratie showroom van Nederland. Lees hier hoe je als co-creator mee kunt doen aan dit unieke project.

Weergaven: 1398

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van jacques serle op 12 Maart 2015 op 23.46
Een stedenbouwkundig wijk gedeelte.
 
 
Het idee is eigenlijk het stratenplan
vgJS.

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+