BouwProfs

De bouw online verbonden.

Oudste gevangenis in Nederland krijgt herbestemming en moet boegbeeld worden van Leeuwarden als Europese culturele hoofdstad.

Leeuwarden is in 2018 de culturele hoofdstad van Europa. Om dat kracht bij te zetten wordt er onder andere zwaar ingezet op herbestemming. Zo wordt de oudste gevangenis in Nederland, de Blokhuispoort gevangenis, getransformeerd tot een complex waar onder meer ateliers, een hotel en een bibliotheek worden ondergebracht. Waar vroeger op water en brood werd geleefd kan men over 3 jaar zich tegoed doen aan diverse culinaire en culturele hoogstandjes.

Duurzame transformatie

Een extra bijzonder gegeven is dat deze transformatie zo duurzaam mogelijk wordt opgepakt. Zo wordt er door de eigenaar geïnvesteerd in biomassa verwarmingsketels. De gemeente Leeuwarden gaat de biomassa leveren wat een enorme uitdaging wordt. Naar verwachting wordt 75% van het snoeiafval uit de gemeente Leeuwarden hiervoor gebruikt op termijn.

De eigenaar van de oudste gevangenis in Nederland BOEi heeft een geheel eigen visie of herbestemming. Het bewaren van belangrijke monumenten moet op een verantwoord exploitabele wijze gebeuren. Een lage energierekening is onderdeel van deze visie.

Weergaven: 379

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+