BouwProfs

De bouw online verbonden.

Purmerend gaat in 2014 zelf stadsverwarming produceren.

Nuon, Stadsverwarming Purmerend B.V. (SVP) en de gemeente Purmerend hebben een overeenkomst getekend over de warmteproductie in de gemeente vanaf 2014. Dit was nodig omdat de huidige warmteleveringsovereenkomst tussen Nuon en SVP afloopt per 31 december 2013. In de nieuwe overeenkomst is voorzien dat Nuon de huidige warmteovereenkomst verlengt tot 1 juli 2014 en dat SVP daarna haar warmte zelf gaat produceren.

Sinds 1988 produceert Nuon stadswarmte voor Stadsverwarming Purmerend. SVP levert de warmte vervolgens aan ongeveer 25.000 klanten in de gemeente. Nuon produceert de gevraagde warmte met een gasgestookte warmtekracht eenheid en een hulpwarmte ketel (HWC). In het kader van de afgesloten overeenkomst zal SVP de HWC van Nuon overnemen.

SVP zal in de toekomst zelf warmte produceren met behulp van een nieuwe biowarmtecentrale (BWC), de van Nuon overgenomen HWC en een nieuw te bouwen tweede HWC. Daarmee ontwikkelt SVP zich tot een integraal warmtebedrijf, met ketenoptimalisatie van warmteproductie tot aan levering bij de eindgebruikers. Medio 2014 moeten de nieuwe centrales operationeel zijn. Daarmee heeft SVP de warmteproductie in Purmerend in sterke mate verduurzaamd en is de leveringszekerheid aan haar afnemers gegarandeerd.

Weergaven: 163

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+