BouwProfs

De bouw online verbonden.

De term hybride is de autowereld al jarenlang een begrip. Vreemd eigenlijk dat het zo lang geduurd heeft voordat ook in de klimaattechniek een hybride systeem ontwikkeld werd.

We staan met z’n allen voor de uitdaging om onze planeet gezond, veilig en leefbaar te houden. Het klimaat verandert, de aarde warmt op en fossiele brandstoffen raken op. Het ontwikkelen van duurzame systemen is dan ook geen hype maar noodzaak.

Ook in de bouw wint duurzaamheid terrein. Het energieverbruik moet omlaag, daar is iedereen het over eens. Bovendien leveren grote hoeveelheden niet natuurlijke koudemiddelen in installaties een continu gevaar op voor het milieu.  Een hybride systeem dat gebruik maakt van duurzame energiebronnen wordt daarmee een interessant alternatief. Duurzame energiebronnen zijn overal in onze directe omgeving te vinden. Denk bijvoorbeeld aan bodemwarmte, restwarmte uit de industrie, zonnethermische warmte, palletbranders, warmteopslag in pcm’s  of aan het gebruik van een open bron of een vijver voor  koude.

Heb je hier goede ideeën over?

Doe mee aan onze prijsvraag:

Met z’n allen staan we aan het begin van het ontdekken van de mogelijkheden. Daarom organiseren wij een ideeën-prijsvraag met als doel:

  1. het stimuleren van de verdere ontwikkeling van hybride klimaattechnieken
  2. het creëren van overbruggende samenwerking
  3. het delen van de kennis met alle geïnteresseerden in de markt

Bij een prijsvraag hoort een prijs: het meest creatieve en toepasbare idee wint een iPad 2!

Deelnemen kan tot 15 april 2011.

Klik op deze link om mee te doen!

Weergaven: 64

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+