BouwProfs

De bouw online verbonden.

Uitnodiging: Lezing van energieneutraal naar energie positief - 21 sept 11.00 ICDuBo Rotterdam

Tijdens de Dutch Green Building Week worden bij ICDuBo in Rotterdam diverse lezingen over duurzaamheid gehouden. Op woensdag 21 september de lezing en discussie: ‘Energie gaat nooit verloren – waarom gooien we het dan weg?’

Een lezing over hoe we van energie-neutraal de stap naar energie-positief bouwen kunnen maken. Menno van der Hoff en Marc de Winter van Colt International, de één gespecialiseerd in de optimale verhouding tussen (zon-) licht en schaduw, de ander in klimaattechniek, hebben hun kennis gebundeld. Samen laten zij zien hoe de natuur ons het logische voorbeeld geeft om duurzaam te bouwen. Aan de orde komen:

  • Hoe problemen die van buiten komen aan de buitenkant opgelost worden en problemen binnen een gebouw binnen opgelost worden.
  • Hoe door zo weinig mogelijk energie te verbruiken, energie op te slaan en gebruik te maken van duurzame bronnen het resultaat een energieleverend gebouw kan zijn.
  • Welke duurzame bronnen en technieken zoals, zon, wind, aardwarmte, warmtepompen, houtpellets en bio-energie daarbij een rol spelen.

Groene Primeur!

Systemen die zonwerend, lichtregulerend en geluiddempend zijn, zijn niet nieuw. Wanneer in hetzelfde systeem deze eigenschappen aangevuld worden met het opnemen van CO2, het leveren van methaangas en het opnemen van warmte, dan is er sprake van een Groene Primeur. Introductie hiervan tijdens de lezing.

Plaats: ICDuBo – Heijplaat (havens 2600) / RDM Dokloods – Rotterdam

Datum en tijd: 21 september van 11.00 uur tot 12.30 uur.

Entree: U kunt vrij binnenlopen.

Weergaven: 123

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+