BouwProfs

De bouw online verbonden.

Schouwen-Duiveland biedt nieuwe regeling voor energiezuinig huis.Huiseigenaren op Schouwen-Duiveland kunnen binnenkort maximaal 1400 euro subsidie krijgen als zij hun woning energiezuiniger maken. Het geld komt van het Rijk, de provincie Zeeland en en de gemeente Schouwen-Duiveland. Provincie en gemeente werken nog aan de regeling, die naar verwachting eind juni, begin juli in werking treedt. Deze instanties betalen ieder 350 euro als de huiseigenaar de duurzaamheid van zijn woning verbetert van bijvoorbeeld energielabel C naar label B. Als de huiseigenaar met twee labels verbetert, keren provincie en gemeente samen 1400 euro uit (ieder 700 euro). "Er zijn nog veel oudere woningen op Schouwen-Duiveland, waarvan de bewoners hoge energielasten hebben," zegt Gertjan Benou van de gemeentelijke afdeling Ruimte & Milieu. De nieuwe regeling is gekoppeld aan de rijkssubsidie 'Meer met minder'. Deze subsidieregeling loopt in mei volgend jaar af, maar krijgt waarschijnlijk een vervolg.

De nieuwe subsidie is het initiatief van de provincie Zeeland. Die besloot in januari een miljoen euro vrij te maken voor het meebetalen aan woningverbetering. Dat is gebeurd om bouw- en installatiebedrijven tijdens de crisis aan het werk te houden. De provincie vroeg de Zeeuwse gemeenten om mee te doen en haar bijdrage aan de inwoners te verdubbelen. Het Schouwen-Duivelandse college van B en W heeft onlangs besloten aan te haken, maar trekt nog niet alle registers open.

In het potje Duurzaam Bouwen zat nog 30.000 euro. B en W besloten voorlopig alleen dat geld beschikbaar te stellen. Als het aanbod van de provincie optimaal wordt benut, moet Schouwen-Duiveland met 85.000 euro over de brug komen. B en W wachten eerst af of er veel aanvragen komen en besluiten daarna de gemeenteraad te vragen om meer geld. Zeven van de dertien Zeeuwse gemeenten hebben inmiddels aangehaakt bij het initiatief van de provincie.

Schouwen-Duiveland keert sinds begin dit jaar geen subsidies meer uit voor energiemaatregelen aan woningen. Eerdere regelingen waren te ingewikkeld of te beperkt waardoor bijna niemand er voor in aanmerking kwam.

Weergaven: 159

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+