BouwProfs

De bouw online verbonden.


Stel je eens voor, een hele dag door 90 kilo tillen zonder enige moeite of een zware slijptol of boormachine gedurende lange tijd boven je macht gebruiken. Deze inspanningen zijn binnenkort echt onmenselijk dankzij het exoskelet. Het Amerikaanse bedrijf Sarcos Robotics ontwikkelde een robotpak speciaal voor bouwvakkers, de eerste pakken worden naar verwachting einde dit jaar geleverd. Superman op de bouwplaats wordt straks misschien gemeengoed.

Bionica als inzet

De inzet van bionica zal het werk van veel bouwvakkers in de toekomst een stuk lichter kunnen gaan maken. Een direct positief gevolg voor het grote ziekteverzuim onder bouwvakkers is dan ook te verwachten. Ook zullen nieuwe ontwikkelingen zoals het exoskelet bijdragen aan een veiligere bouwplaats doordat bouwvakkers minder snel oververmoeid zijn en daardoor ook minder snel fouten zullen maken.

Comfortabel en sterk tegelijk

Volgens de fabrikant van het exoskelet is het pak eenvoudig aan en uit te trekken. Het pak voelt licht aan en er wordt gebruik gemaakt van een sterke accu waardoor je geen last hebt van allerlei lastige dragen die in de weg zitten tijdens het werk.

Dit exoskelet is een mooi voorbeeld dat de toenemende automatisering en de inzet van menskracht ook prima kan samengaan.

Weergaven: 415

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+