BouwProfs

De bouw online verbonden.

Synagoge en Rijksmonument de Uilenburgersjoel nadert de oplevering.

Het Rijksmonument ‘de Uilenburgersjoel’ in één van de bekendste Joodse volksbuurten van Amsterdam heeft een ingrijpende renovatie doorgemaakt. Deze synagoge is een monumentaal juweeltje met een ongekende historie tellende vanaf het jaar 1766 waarin de synagoge gebouwd werd. Een vijftal Amsterdammers richtten een aantal jaar geleden de Stichting Uilenburgersjoel op. De stichting zet zich actief in om het gebouw, de synagoge, verder te ontwikkelen tot een actief centrum voor ontmoetingen en uitwisselingen in de oudste Joodse buurt van Amsterdam.

Nieuwe sociale functie

De voor de renovatie verantwoordelijke stichting wil de Uilenburgersjoel haar sociale functie teruggeven zoals het de oude joodse traditie betaamt. Een sociale ontmoetingsplek voor kunst en cultuur, een plaats voor feest en plezier. Los van alle restauratiewerkzaamheden en benodigde constructieve aanpassingen zal ook de inrichting en toegankelijkheid van het Rijksmonument aangepast worden. Architect Jaap Dijkman uit Amsterdam droeg verantwoordelijkheid voor het ontwerp. Zo is er een lift geplaatst en zijn de trappenhuizen onder handen genomen. Het indrukwekkende gebouw voldoet hiermee aan alle moderne eisen.

Renovatiespecialist Trustan Bouw

De complete renovatie is in handen van Trustan Bouw uit Utrecht. Deze renovatiespecialisten tekende reeds voor duizenden grote en kleine renovatieprojecten in de Randstad. 

Recordoplevering voor Smit Elektra

Een relatief jong project die Smit Elektra midden september werd gegund onder voorwaarde van een strakke planning. Een uitzonderlijk renovatieproject als deze vraagt ook om een uitzonderlijke aanpak en niet in de laatste plaats vanwege de monumentale status van het project. Mede dankzij de inzet van werkvoorbereiders en installateurs ter plaatse is het gelukt om binnen slechts enkele weken een diversiteit aan elektrotechnische- en brandmeldinstallaties te realiseren.

Donderdag 10 december 2015 vindt de oplevering plaats.

Weergaven: 202

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+