BouwProfs

De bouw online verbonden.

Menno Lam
  • Man
  • Wageningen
  • Nederland
  • architectuur
Delen

De connecties van Menno Lam

  • Vincent van Bruggen
  • John Verbruggen
  • Michel Eek

Groepen van Menno Lam

Discussies van Menno Lam

Is er een norm met betrekking tot maattolerantie van een kromme houten balk?
6 antwoorden 

Kan iemand mij helpen met een effectief antwoord op de volgende vraag:Wat…Doorgaan

Tags: Maattolerantie houten balk

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van BouwProfs Redactie 29 Sept 2019.

 

De pagina van Menno Lam

Vandaag op BouwProfs

BouwProfs Redactie heeft gereageerd op discussie Is er een norm met betrekking tot maattolerantie van een kromme houten balk? van Menno Lam
"Reactie via Facebook van Alfred Burema: Vroeger kreeg je een tabellenboekje bij je boekenpakket voor de timmeropleiding. Geen idee waar je die nu nog kan krijgen. Misschien ook even googelen op nen 5466. Mischien kunnen jullie daar wat mee."
29 Sept 2019
Bas heeft gereageerd op discussie Is er een norm met betrekking tot maattolerantie van een kromme houten balk? van Menno Lam
"Er wordt hier op maten en tabellen gewezen maar kan iemand daar helder verwijzen (de norm zwart op wit)? Zowel bij constructiehout als standaard bouwhout ben ik benieuwd naar deze concrete normen, zodat daar in de bestekken bij ruwbouwtimmerwerk…"
29 Sept 2019
Menno Lam heeft gereageerd op discussie Is er een norm met betrekking tot maattolerantie van een kromme houten balk? van Menno Lam
"Bedankt voor de reacties, Dat waardeer ik.En zelf sta ik er precies zo in. De uitvoerende partij denkt er echter heel anders over . Vandaar dat ik vraag naar een normering . Weet iemand daar iets over?"
27 Sept 2019
BouwProfs Redactie heeft gereageerd op discussie Is er een norm met betrekking tot maattolerantie van een kromme houten balk? van Menno Lam
"Reactie via Facebook van Martin Meijer:  Aan de kant er mee. Is het een lichte kromming, dan kan het met de kromming omhoog prima als ligger."
26 Sept 2019
BouwProfs Redactie heeft gereageerd op discussie Is er een norm met betrekking tot maattolerantie van een kromme houten balk? van Menno Lam
"Reactie via Facebook van Marcel Van Der Voort: 30 mm krom op 3800 lengte? Gebruik ik niet voor zichtwerk."
26 Sept 2019
BouwProfs Redactie heeft gereageerd op discussie Is er een norm met betrekking tot maattolerantie van een kromme houten balk? van Menno Lam
"Reactie via Facebook van Alfred Burema: Daar zijn tabellen voor x aantal mm per meter scheluw ingedeeld in klasse's."
26 Sept 2019
Discussie geplaatst door Menno Lam

kromme houen balk

Kan iemand mij helpen met een effectief antwoord op de volgende vraag:Wat is de maattolerantie m.b.t. de kromming van een houten balk en waar is dat op gebaseerd?Concreet : Een nog te monteren houten balk (kopmaat 70x250 mm) met een lengte van ca 3800mm is ca 30mm krom. (NB. De balk wordt als houten staander/kolom geplaatst. )Mij lijkt het te veel, maar aan welke norm kan…Lees verder...
25 Sept 2019

Profielgegevens

Werkgebied:
architectuur
Werkzaam bij:
LAM a r c h i t e c t s bna
Functie:
Architect & mede-eigenaar
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://www.lam-architects.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
L A M staat voor: Leefwerelden <-> Architectuur <-> Mensen.

We zetten dus Architectuur in om Leefwerelden voor Mensen te ontwerpen. Architectuur wordt daarmee ineens breder dan een combinatie van materialen, kleur en vormgeving. Het gaat over de gewenste beleving, passende functionaliteit en duurzaamheid.

Ik vind het belangrijk dat mensen zich prettig voelen in onze ontwerpen. Daarom ontwerpen we om de mensen heen. Duurzaamheid (3P’s & C2C) en de verbinding met de omgeving, met buiten, zijn integrale aspecten van onze ontwerpen.

Door mijn ervaring en vanuit mijn visie kan ik klanten adviseren bij de meest uiteenlopende opdrachten: van woning tot kantoor, van aanbouw tot herbestemming. Dat kan voor een nieuw ontwerp zijn, maar ook voor het toetsen van een bestaand ontwerp / situatie.

Voorbeelden van opdrachten zijn:
- Duurzaam Giraffenhuis (Cradle 2 Cralde), Rotterdam
- De Groene Oase (44 woningen), Zwolle (Zwolle Architecture prijs, publieksjury & vakjury )
- Paviljoenwoningen (18 starterswoningen), Zwolle
- Duurzame herbestemming kerk, Rotterdam
- Tuingerichte uitbreiding woning, Ermelo
- Vrijstaande woning, Woerden
- Atelierruimte, Hardinxveld-Giessendam

Daarnaast adviseer ik mensen mbt hun (ver)bouwplannen en inspireer ik organisaties mbt hun huisvesting en duurzaamheidsvisie
LAM a r c h i t e c t s ontwerpt ‘Tailor Made Architecture’, gericht op het comfort en het welzijn van de gebruiker en de verbinding met het milieu, de omgeving. Onze ontwerpen zijn praktisch, maar gebruikers moeten zich er ook prettig voelen. Beleving is daarom belangrijk.

Onze architectuur wordt beïnvloed door de omgeving, verbetert het, sluit erop aan en soms herstelt ‘t het (natuurlijke) landschap.
Wij omarmen de aard van de materialen en inspiratie vinden we in natuurlijke principes. We bedenken frisse ideeën en oplossingen voor de traditionele problemen.

Onze gebouwen zijn als ‘shelters’, waarbij de grens tussen binnen en buiten verweeft. Ze hebben ruimtes die doorgaan, buiten hun muren gaan, om zo ‘buitenkamers’ te vormen. in- en exterieur zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden en gaan op een logische manier in elkaar over. De ruimten tussen en rond onze gebouwen zijn net zo belangrijk als de gebouwen zelf.

Ons ontwerpproces zoekt aansluiting met de omgeving op verschillende niveaus, van de wijk tot de regio. Wij ontwerpen met een open houding en gebruiken graag de lokale intrinsieke parameters.

Milieukwesties zijn altijd een integraal onderdeel van onze benadering. Door duurzame strategieën, ontwerpen we architectuur die energie conserveert en natuurlijke hulpbronnen gebruikt, terwijl we hoogwaardige gebouwen en een gezonde gebouwde leefomgeving creëren.

Het is ons doel om fragmenten samen te binden, te herstellen en meer plezierige, gezonde en leefbare gebouwen, leefomgevingen te ontwerpen. Dat doen we vanuit onze visie, met passie en enthousiasme, zo maken we een ontwerp:

Altijd op maat, aansluitend op uw wensen.

Prikbord

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

  • Nog geen reacties!
 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+