BouwProfs

De bouw online verbonden.

Zicht Bouwadvies; André Gruisen
  • schoondijke
  • Nederland
  • bouw
Delen
  • BouwProfs nieuws
  • Discussies (13)
  • Groepen
  • Foto's
  • Fotoalbums
  • Video's

Discussies van Zicht Bouwadvies; André Gruisen

Nieuwe pur

OP de bouwbeurs was het nieuws wat iedereen al wist maar wat nog niet in alle media groot was uitgemeten; Nu is wel algemeen bekend gemaakt wat voor rotzooi PUR is. Maar goed, op de bouwbeurs zag ik…Doorgaan

Tags: green, bio, PUR

Started 10 Mrt 2013

 

De pagina van Zicht Bouwadvies; André Gruisen

Vandaag op BouwProfs

Zicht Bouwadvies; André Gruisen heeft gereageerd op discussie na-isoleren van een spouwmuur die al gevuld is met thermo hr++ korrels, zinvol of niet? van Jan Bechtold
"Dag Jan, ik weet niet zo veel van infraroodfolie, maar ik redeneer even door in je gedachten en wensen; - je wilt wand-, vloer- en plafondverwarming toepassen. Straalt dat voldoende door naar de ruimte, nadat je de plafondplaten hebt aangebracht ?…"
6 Mrt 2018
Zicht Bouwadvies; André Gruisen heeft gereageerd op discussie Bouwvergunning verjaard en dus verlopen of niet? van ron m r bosch
"begrijp ik goed dat je wilt, vraagt, eist dat de aannemer niet volgens de eisen van destijds, maar volgens de eisen van nu gaat bouwen ?In dat geval zou ik onderscheid maken tussen de vergunning (je MAG bouwen) en de opdracht (aannemer MOET bouwen).…"
13 Dec 2017
Zicht Bouwadvies; André Gruisen heeft gereageerd op discussie Bouwvergunning verjaard en dus verlopen of niet? van ron m r bosch
"volgens mij verjaart een bouwvergunning/omgevingsvergunning-bouwen niet, totdat deze wordt ingetrokken door vergunninghouder of door de overheid die de vergunning heeft verleend. Eigenlijk moet de gemeente deze vergunning intrekken, als die niet…"
12 Dec 2017
Zicht Bouwadvies; André Gruisen heeft gereageerd op discussie De voordelen en nadelen van wandverwarming - wie heeft ervaring hiermee? van Anja Beyer
"Dank je wel voor de nuanchering en aanvullingen Karstin !Dus Anja, wandverwarming is best wel een goed idee, maar ik zou het inpassen in een totaalconcept, zodat je meer profijt hebt van je investering. Vind me op zichtbouwadvies.nl en dan kunnen we…"
3 Jul 2017
Zicht Bouwadvies; André Gruisen heeft gereageerd op discussie De voordelen en nadelen van wandverwarming - wie heeft ervaring hiermee? van Anja Beyer
"Ik zie geen probleem, behalve de meest voor de hand liggende: - je hebt een wand waar je niet in kunt/mag  spijkeren, boren , slijpen of zagen - je hebt een hoop slijpwerk - je hebt mogelijk last van bestaande of nieuwe E-leidingen. daar moet…"
3 Jul 2017
Zicht Bouwadvies; André Gruisen heeft gereageerd op blogbijdrage Groothuis Wonen zet actief in op beperken afvalstroom. van Michel Eek
"Dat is een wat ongenuanceerde reactie, want de meeste milieubeschermend acties beginnen uit financiële overwegingen. Vroeger was de kreet dan ook, " doe je het niet voor het geld, doe het dan voor het milieu". Dat was eerlijk. Maar…"
24 Nov 2015
Zicht Bouwadvies; André Gruisen heeft gereageerd op discussie PE isolatie aanbrengen op dunne halfsteens binnenspouwblad, wat zijn de voor- en nadelen? van BouwProfs Redactie
"Je bedoelt misschien PS-isolatie ? Dat kan natuurlijk en dat wordt op grote schaal al gedaan in NL en al veel langer in Duitsland. natuurlijk met een weersbestendige stuclaag en goed onder het maaiveld, waterdicht aangewerkt. Extra aandacht voor…"
30 Sept 2015
Zicht Bouwadvies; André Gruisen heeft gereageerd op discussie Wat is de meest efficiente manier om een EPC van 0,4 te behalen? van BouwProfs Redactie
"Ik ben het eens met Ietsen; triple glas is de toekomst. LTV ; prima Balansventilatie......mmmm daar ben ik nog steeds niet blij mee. en in de casus mis ik de verhouding/hoeveelheid glasoppervlakte; bijvoorbeeld in relatie tot het gebruiksoppervlak.…"
10 Jun 2015
Zicht Bouwadvies; André Gruisen heeft gereageerd op discussie Mag de gemeente om meer informatie vragen dan in de Omgevingsvergunning aangevraagd? van BouwProfs Redactie
"Het is wel mogelijk om de vergunning (alsnog) te splitsen en het deel 'brandveilig gebruik' nog niet mee te nemen is de procedure. je krijgt dan je vergunning, maar voor brandveilig gebruik vraag je dan een aparte vergunning aan."
23 Dec 2014
Zicht Bouwadvies; André Gruisen heeft gereageerd op discussie Mag de gemeente om meer informatie vragen dan in de Omgevingsvergunning aangevraagd? van BouwProfs Redactie
"Ja dat mag. Hoewel het heel vervelend is, heeft u waarschijnlijk een vergunning gekregen voor het verbouwen. Voor het (brandveilig) gebruik heeft u waarschijnlijk geen vergunning, of die gegevens blijken niet uit de stukken die u voor de…"
23 Dec 2014
Zicht Bouwadvies; André Gruisen heeft gereageerd op discussie Welk type houten vloer is het beste geschikt voor een café? van Jack Koning
"voor een cafevloer gebruik je natuurlijk massief eiken, ca. 2cm. Vroeger werden deze gespiijkerd in het mes, maar tegenwoording kun je ook mooie vlonderschroeven gebruiken. Er zijn nu zelfs schroeven die je zonder pluggen in beton kunt…"
10 Mei 2013
Michel Eek heeft een reactie achtergelaten voor Zicht Bouwadvies; André Gruisen
"Beste André, Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen in het BouwProfs…"
28 Mrt 2013
Zicht Bouwadvies; André Gruisen heeft gereageerd op discussie Houten onderslag balk dak verstevigen met minimale ingreep, hoe doe ik dat? van Jesse Smink
"ik weet er nog één: je zaagt de balken halverwege door, je haalt er daar 2x 2"  van tussen en je legt twee iets zwaardere balken van goot naar nok. dit doe je aan beide zijden. de overspanning wordt dan gehalveerd en…"
27 Mrt 2013
Zicht Bouwadvies; André Gruisen heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
10 Mrt 2013
Discussie geplaatst door Zicht Bouwadvies; André Gruisen

Nieuwe pur

OP de bouwbeurs was het nieuws wat iedereen al wist maar wat nog niet in alle media groot was uitgemeten; Nu is wel algemeen bekend gemaakt wat voor rotzooi PUR is. Maar goed, op de bouwbeurs zag ik met water afwasbaar schuim met ongeveer dezelfde eigenschappen als 'oude' PUR. Mega voordeel was dat gemorste schuim zowe van je handen als van gereedschap als van de omgeving (vensterbank, kozijn) kon worden afgewassen !! En het zou ook veel minder schadelijke stofen bevatten. Wie weet over welk…Lees verder...
10 Mrt 2013
Zicht Bouwadvies; André Gruisen is nu lid van BouwProfs
9 Mrt 2013

Profielgegevens

Werkgebied:
bouw
Werkzaam bij:
zzp
Functie:
bouwadvies
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://www.zicht.biz
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
regelgeving, actief bouwen, bouwvergunning, inrichting,

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Op 28 Maart 2013 om 17.30 zei Michel Eek...

Beste André,

Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen in het BouwProfs forum.

In de rubriek Bouwvragen vind je de vragen die recent zijn gesteld door collega's uit de bouw. Heb je over een bepaald onderwerp expertise? Doe dan mee aan de discussie en geef je antwoord op de betreffende vraag.

Heb je zelf een vraag waar je graag eens een second opinion over wilt? Stel hem dan op BouwProfs en wees verzekerd van goede inhoudelijke reacties van collega deskundigen.

In de rubriek Bouwprof Gevraagd! vind je oproepen van opdrachtgevers in de bouw, die op zoek zijn naar een specifieke bouwprof voor een project of opdracht.

Wil je jouw expertise echt kenbaar maken aan bouwprofs in Nederland en Vlaanderen? Doe dan een bijdrage op BouwProfs via het verzorgen van een bouwthema. Meer informatie hierover vind je hier.

Lees svp voordat je BouwProfs gaat gebruiken ons forumreglement zodat je het beste uit BouwProfs haalt. En vergeet vooral niet jouw collega's uit de bouw ook uit te nodigen!

Je kunt BouwProfs ook volgen op je mobiele telefoon dankzij onze mobiele website. En uiteraard zijn we te volgen op Facebook, Twitter en Google+.

Aan iedere bouwprof vragen we waar zijn of haar passie voor de bouw vandaan komt. Zou je zo vriendelijk willen zijn een reactie te geven?

Op BouwProfs vind je diverse groepen waar je inhoudelijk op specifieke thema's kunt discussiëren. Start ook zelf een groep rondom een thema dat jou aan het hart ligt. 

Ik wens je veel plezier toe binnen ons netwerk.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek, uitgever BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+