BouwProfs

De bouw online verbonden.

Henk Schoonbeek stelt in de BouwProfs groep op Linkedin de volgende vraag:

Wie heeft ervaring met Thiocrete beton en de vraag duurzaamheid? Wij willen graag deze beton gebruiken onder onze ECO Dome in Oost Nederland, doch met vloeroppervlaktes van 120.000 m2 en de fundatiepijlers etc vraag ik me af of dit niet te veel gevraagd is voor een nieuw product. Is er al bewezen documentatie, wie heeft wat info uit de praktijk?

Heb jij ervaring met Thiocrete beton? Geef je reactie dan door aan Henk via deze discussie.

Weergaven: 1073

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Wanneer je de technische fiche bekijkt worden kleine objecten uit dit materiaal getoont.

Een onbekend materiaal gebruiken op een dergelijk oppervlak...... hm lijkt me riskant/dapper/...

Wat zegt de fabrikant (Shell) over mogelijke toepassingen? - Hebben deze testrapporten?

Beste Hr. Schoonbeek.

De uitgeharde Thiocrete ziet er goed uit. Althans in kleine hoeveelheden. Interesse is bij ons ook getriggert. Aan het einde van de maand is er een grote betonbeurs in Las Vegas , de World of Concrete. 

Hier is alles samengebracht van beton benodigdheden , en producten. De Shell Thiocrete zal er ongetwijfeld staan. Het mooie van deze beurs is dat de concurentie zal aantonen wat de achilleshiel van het product is. 

Wij gaan ieder jaar om bij te blijven in de nieuwe beton trends. Dit i.v.m. ons bedrijf.

Ik kan u altijd iets laten weten als we terug zijn.

Met vriendelijke groet,

Patrick Vos

Concrete Fashion BV. 

Mogelijk kan Sido Harms van Mobilis je verder helpen.

Met vriendelijke groet,

Arie Molenaar

werkzoekend bouwkundig werkvoorbereider ex Mobilis.

06-51195313

Geachte heer Schoonbeek,

 

Er wordt constant gesproken over Thiocrete beton, bij Heidelbergcement heeft men Tiocem, misschien is dit ook interessant voor u.

 

Voor meer informatie zie:

http://www.heidelbergcement.com/benelux/nl/enci/products_and_servic...

Reactie via mail van Jan van der Zwan , senior adviseur Rijkswaterstaat:

Er is een geweldig overschot aan zwavel door de steeds hogere eisen voor het ontzwavelen van olie. Er is door Shell veel onderzoek gedaan. Er moeten de nodige rapporten beschikbaar zijn. Let wel op de volgende zaken. Thiocrete beton heeft als bindmiddel zwavel. Op zich wellicht niets mis mee, maar zwavel gaat smelten bij hogere temperaturen. Dus als er ook eisen aan brandwerendheid worden gesteld dan kan je het wel schudden. Uiteraard verliest het zijn sterkte als het smelt.

Een ander belangrijk aandachtspunt is inderdaad duurzaamheid (suatainability). Thiocrete beton mag niet in de hergebruiksketen voor normaal beton terecht komen. Hierboven is al een aantal redenen genoemd. Dat betekent dat er voor thiocrete een aparte recyclingslijn moet worden opgezet. Op zich technisch allemaal mogelijk, maar qua beheer en beheersing lijkt mij dit bijna niet goed te krijgen. Wie weet over 30 jaar nog of er thiocrete beton zat of gewone beton. Het toepassen stelt dus eisen aan registratie, labelling en het aanwezig zijn van een hergebruikslijn.

Een goede optie zou zijn dat het materiaal niet in eigendom over gaat maar dat je het als gebruiker leaset. Dan blijft het eigendom van de producent en heeft hij na te denken over toekomstig hergebruik.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+