De bouw online verbonden.
Voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen doet deze week een dringende oproep aan het kabinet om het lage btw tarief te handhaven. De tijdelijke verlaging heeft volgens Verhagen veel goed gedaan voor de bouwsector. Zo zijn volgens de Bouwend Nederland voorman ruim 20.000 banen behouden en heeft de maatregel 489 miljoen euro omzet extra opgeleverd voor de sector. Volgens Verhagen komt het stopzetten van de btw maatregel te vroeg voor de bouwsector en is het duwtje in de rug nog altijd hard nodig.
Wat vind jij van de oproep van Verhagen? Moet de btw maatregel verlengd worden? Of moet de bouw zelfs een blijvend laag btw tarief krijgen? Of was de tijdelijke btw verlaging een cadeautje voor de bouwsector wordt het tijd dat de bouw gewoon weer op eigen benen gaat staan?
Tags:
Heerlijk, die 6%. Als we wonen en werken als eerste levensbehoefte zien, is die 6% wel vol te houden, toch? Dan krijgen alleen vermaak, horeca, vakantiehuizen e.d. 21% BTW
Of het een permanente maatregel zou moeten worden weet ik niet. Maar voor dit moment - en dat zal nog wel anderhalf jaar zo doorgaan - is het voor heel veel ondernemingen essentieel dat de 6%-btw-maatregel blijft! Maxime, veel succes!
De 6% BTW minimaal een jaar verlengen houdt de gang er wat betreft de verbouwingen in. Indien ook voor nieuwbouw dit tarief kan worden toegepast is het effect vast nog veel hoger en zal er sneller geïnvesteerd worden in de bouw van huizen.
Natuurlijk moet die 6% nog even doorgaan.
Na de bouwvak valt anders alles geheel in.
De bouw heeft het nog steeds moeilijk vooral hier in het noorden.
Fantastisch toch! De regeling met 6% BTW gestand houden. Veel kleine bedrijven profiteren er van. De huishoudens zijn het nu gewend en blijven investeren wat ten goede komt van de werkgelegenheid, dus minder werkeloosheid.
Ministers, luister naar de klein zelfstandige ondernemers alvorens er weer geld bij moet voor de sociale lasten te dragen t.b.v. de werkeloosheid?
Verbouw is arbeidsintensief, dus daar heeft de overheid met inkomsten belasting en ondernemingswinst al heel wat profijt aan om die markt gaande te houden. Voor particulieren is de terugkeer van 6 naar 21% BTW vast ook weer een grote terugkeer naar zwartwerken en beunhazerij. Wie wil dat nu?
"Een 6% voor de eerste levensbehoefte".
Zou pleiten voor het definiëren van de eerste levensbehoefte in wonen, zeg minimale m2 gebruiksoppervlakte, wc en keuken. De afstand tussen minimale eerste levensbehoefte en sociaal minimum kun je belasten met (21%-6%)/2 + 6 = 13.5%. Alles boven het sociaal minimum is luxe en kapitaalvorming voor de kopende en latere generaties. Die hoef je als samenleving niet te subsidiëren met 15%.
BTW tbv verbouw kun je desgewenst ook zo indelen. Waarom verbouw voor luxe subsidiëren met 15%? Bovenliggende doelstellingen zoals isoleren kun je dan ook zo verdelen naar prioriteit.
`K zal niet zeggen dat huizen in het algemeen te goedkoop of te duur zijn.
Ze zijn alleen onbereikbaar duur geworden door ongebreidelde complexiteit.
Verder kan me het helemaal niets schelen.
Van mij mag de btw omhoog Al zal ik wel de enige zijn die er hier zo over denkt.
Als CDA lid was ik bij het roemruchte huilie huilie moment in de grote hallen in Arnhem.
Maar ik was niet onder de indruk.
Zie : https://www.youtube.com/watch?v=UrH8lY6BNsE
En nog kwam er ook maar iets van een kabinet terecht na drie maanden.
Deze 6% Btw. regeling werk concurrentie vervalsend.
De concurrerende prijzen op de markt met al of niet een goed product afleveren bepalen uiteindelijk of een opdracht wel of niet word afgenomen of gegund, daar bij doet 6% of 21% Btw helemaal niets aan af, temeer omdat de 6% Btw in veel gevallen kunnen worden gecompenseerd met een hogere winst, voor de klant lood om oud ijzer dus.,En als ieder bouwbedrijf 6% Btw. mag rekenen is er niets aan de hand.
Het heeft in dit geval even gewerkt omdat men dacht dat de Btw. verlaging van tijdelijke aard was waardoor particulieren projecten die toch al op stapel stonden versneld werden uitgevoerd, echter is in de toekomst een huis of badkamer nodig dan zal het er toch wel komen of het nu 6% of 21% Btw.is.
Wel heel scheef is het dat bepaalde bedrijven wel permanent 6% mogen blijven voeren zoals stukadoor, schilder en isolatie bedrijven die vervolgens weer andere afbouw werkzaamheden erbij gaan uitvoeren .
Ze pretenderen goedkoper te zijn doordat zij op hun aangeboden diensten 6% Btw mogen blijven rekenen, en mede door hun betere marge onderhandelingspositie dank zij onze regering concurrentie vervalsend werken.
Alleen deze overheid is zo naïef om te denken dat deze bedrijven hun producten en diensten netjes volgens de letter van de belastingdienst scheiden.
Wie kan ooit controleren dat je 6 uur aan de montage van een gipsplafond en 20 uur aan stucwerk hebt besteed i.p.v. de werkelijke bv. 12 uur montage gipsplafond en 14 uur voor stucwerk.
De berekende Btw. moet je inderdaad afdragen maar op deze manier kun je wel de aanneemsom verlagen om een project binnen te halen, En dus werkt het concurrentie vervalsend.
Mijn mening hierop is dan ook: iedereen 21% en geen uitzonderingen, Nog beter zou zijn als deze overheid eens met geld leert omgaan zodat het inkomsten- uitgave patroon van de Nederlandse overheid resulteert in bv. 15% btw voor iedereen.
Nu nog een regeringspartij vinden die dit hele verhaal wel! snapt, Welterusten Verhagen!.
Ferry Steenkist.
B.A.B.S. afbouw.
Het hoort bij de cultuur.
Beter maar helemaal geen huizen meer bouwen nu er miljoenen klappers en lopers binnenkomen.
Beste manier om regulier wit werken tov zwartwerken bij de particuliere opdrachtgever te bestrijden. Tevens goed voor verduurzamen bestaande woning voorraad.
Welkom bij
BouwProfs
© 2024 Gemaakt door Michel Eek. Verzorgd door