BouwProfs

De bouw online verbonden.

Wie weet er een goede betaalbare buitenbeplating voor gebruik in HSB?

Mariette Adriaansse stelt in de Duurzaam Bouwen groep van BouwProfs de volgende vraag, misschien kunt u haar helpen aan het juiste antwoord.

Voor de verbouwing van een school heb ik voor de HSB elementen een buiten beplating van Pavatex Isolair L voorgeschreven vanwege de goede isolatie kenmerken. Nu blijkt dat ik niets kan bevestigen aan deze plaat, waardoor ik een probleem heb met mijn gevelbeplating (die zowel decoratief is als een regen jas voor de HSB vormt). Wie weet een goede betaalbare buitenbeplating voor gebruik in HSB?

Geef uw tips voor Mariette door via deze discussie.

Weergaven: 2482

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Wordt de gevelbeplating alleen aan de Pavatex gehangen, of door de Pavatex aan de achterconstructie?

 

Goedemorgen Mariette,

Kijk een even op deze link: http://www.insulation.kingspan.com/nederland/pdf/kooltherm_hsb_comp...

Misschien kun je hier wat ideeen mee opdoen. (goede betaalbare oplossing, goede isolatieeigenschappen en de afwerking is in veel variaties mogelijk (steen, kunststof, keramisch etc.

 

Succes

Ik heb even op de site gekeken van Pavatex maar m.i. is de plaat totaal ongeschikt voor toepassing binnen een onderwijsfunctie. De plaat is onvoldoende mechanisch bestand en zal zeker tot schade leiden. (en aansprakelijkheid) Dus wees maar blij dat je er niets aan kunt bevestigen (en ook dat heeft een technische reden).

Wat je nodig hebt is een vormvast, kleurecht en stabiel plaatmateriaal. Denk aan de ventilatie achter de plaat. Er zijn er een aantal die je vast wel kent (en dat is niet voor niets :)). We kennen natuurlijk trespa, werzalith, cempanel maar er zijn er wel meer. maar ook zink, koper, aluminium e.d met watervast multiplex als achtergrond zijn opties. Houtachtige producten m.i. niet doen (denk ook aan brandstichting e.d.). Waarschijnlijk niet het antwoord wat je gehoopt had maar toch. Succes

Hallo Mariette,

 

Kijk eens op Timbersiding.nl misschien spreekt deze bekleding jou wel aan.

Het is een nieuw product, ventileert optimaal.

Graag wil ik jou hierover informeren.

 

Groetjes René

Dag Mariette,
Kan je iets meer info geven? Hoel belangrijk is je dampdoorlating? Worden de panelen in een bestaande constructie bevestigd?
Welke R waarde zoek je? Dunwandig extreem isoleren is dat interessant?
Wat vind je decoratief? Het is een school, is hufterproof een criterium?
Wat wil je er bijvoorbeeld aan bevestigen? Kan dat al gelijk met het leveren van de platen gebeurd zijn, of moet dat achteraf?

Groet, George Balsing

Mariette, het is wellicht een tip om eerst goed onderzoek te doen en kennis op te doen alvorens iets voor te schrijven.

Het pakket aan maatregelen en materialen samen gedraagt zich bij elke oplossing anders. Wanneer je niet weet/ervaring hebt met deze pakketten, loop je (jouw klant) het risico dat zich er problemen voor gaan doen die je niet hebt kunnen voorzien. Ik zou gelijk even contact opnemen met Frank Middelkoop, hij is Expert Member van Sustainebuild.org en heeft de juiste kennis. +31 6 21215111.

 

Heb je nog meer vragen/kennis nodig voor de binnenzijde, neem even contact op.

René de Klerk

rene@rendemint.nl

+31 6 13 53 44 64

Welke gevelbeplating had u in eerste instantie in gedachte?

Dan kan ik evt. een alternatief aanbieden.

 

Beste Marianne,

Wij passen zowel bij HSB wanden als bij het HIB systeem houtvezelplaat isolatie toe om "dampopen" houtbouw systemen te leveren. Die b.v. Pavatex wordt bevestigd op de stijlen van de HSB. Daarna rachels en grenen schijnlogs of andere houten delen (voorbehandeld met Tikkurila verfsysteem).

Kijk voor foto's van de toepassing b.v. op www.hib-systeem.nl onder eerste woning . Of ook op www.finnhouse.nl nu in aanbouw te Oostkapelle.

 

Beste Marianne,

 

Ik heb zelf laatst bij een project van mij met Werzalit gevelbekleding, voor de HSB-wand een gipsvezelplaat van Fermacell toegepast. het voor deel van deze plaat is dat een dikte van 12,5 mm 30 min brandwerend is en vochtbestendig.

Succes!

Wij zijn recent bij de renovatie van een schoolgebouw betrokken geraakt waar bij we VIP sandwich panelen leveren met aan 1 kant gemoffeld staal en aan de andere kant aluminiumcomposietplaat op kleur. Kan zo in de bestaande houtconfiguratie geplaatst worden, geeft op een dikte van 40mm totaal een Rc waarde van 8.33, waardoor de gevel, icm HR ++ een zeer prettig Energielabel oplevert en natuurlijk een veel lagere energierekening. 

 

Is dat wat? 

Klinkt als een mooie, maar niet als een betaalbare oplossing George!

Het is altijd verstandig om eerst tekijken wat het kost en wat het oplevert, voordat je een mening vormt, of een uitkomst suggereert.

Ik zeg ook nooit meteen dat mijn oplossing de enige echte is, ik vroeg wel wat meer informatie.

Mijn ervaring inmiddels is dat hier in Nederland weinig mensen deze oplossing/dit product kennen, maar zodra ze weten waar het over gaat, ze de oplossing wel kiezen.  In de ons omringende landen doen ze dat trouwens al 8 - 10 jaar langer.

 

Vanochtend overigens nog de panelen voor 36 senioren woningen afgeleverd, hier in Brabant.

 

Wat de boer niet kent....  Weet je wat het product voorstelt Vincent? ooit in je handen gehad?

 

Maar als je meer wilt weten, stuur ik je trouwens graag wat informatie toe.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+