BouwProfs

De bouw online verbonden.

Egbert Bouwhuis
  • Man
  • Arnhem
  • Nederland
  • energie & milieu
Delen

De connecties van Egbert Bouwhuis

  • jacques serle

Discussies van Egbert Bouwhuis

consumentenwensen over bouwen/indelen bij nieuwbouw/renovatie

Uiteraard zijn bouwprofs ook 'consumenten' van bouw-producten, maar ik werd getroffen door de rake benadering in het commentaar van een 'gewone' consument.De link <…Doorgaan

Tags: renovatie, nieuwbouw, indelen, bouwen, consumentenwensen

Started 2 Sept 2013

Veilig installeren zonnepanelen
2 antwoorden 

Deze foto vond ik op de…Doorgaan

Tags: zonnepanelen, installatie

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Egbert Bouwhuis 11 Feb 2013.

 

De pagina van Egbert Bouwhuis

Vandaag op BouwProfs

Egbert Bouwhuis heeft gereageerd op discussie Gaat windenergie de goedkoopste energiebron in Nederland worden? van Michel Eek
"Met windenergie op laagste kosten, komt de leveringszekerheid in het gedrang wanneer compenserend productie-vermogen (voor als het niet waait) wordt afgebouwd. Ergo, de stroom-vraag aanpassen op wind. Maar dat willen we dan weer niet en verzinnen we…"
24 Apr 2015
Discussie geplaatst door Egbert Bouwhuis

consumentenwensen over bouwen/indelen bij nieuwbouw/renovatie

Uiteraard zijn bouwprofs ook 'consumenten' van bouw-producten, maar ik werd getroffen door de rake benadering in het commentaar van een 'gewone' consument.De link <http://www.duurzaamgebouwd.nl/onderzoek/20090922-building-brains> geeft een dergelijk interessant commentaar, toevallig op het consortium Building Brains (maar inmiddels is het consortium ter ziele).Het commentaar lijkt me desondanks…Lees verder...
2 Sept 2013
Egbert Bouwhuis heeft gereageerd op discussie Zonnepanelen op het dak van mijn buurman, hoe regel ik dat? van BouwProfs Redactie
"Beste Dick, in oktober vorig jaar zei je dat je voldoende had om te overwegen, maar ik ben nu wel benieuwd naar de uitkomst van je overwegingen, wil je die met ons delen? Met GPX timmeren we eveneens aan de weg, om waterdicht van bepaalde bron naar…"
11 Feb 2013
Egbert Bouwhuis heeft gereageerd op discussie Veilig installeren zonnepanelen van Egbert Bouwhuis
"Zijn er bouwnormen aangepast vanwege de opkomst van zonnepanelen?"
11 Feb 2013
Íng. J.O. 't Hooft heeft gereageerd op discussie Veilig installeren zonnepanelen van Egbert Bouwhuis
"Duidelijk dat hier een hele berg regels geschonden worden. De man op de ladder heeft een valharnas aan, welk nut op deze manier ? De man in de goot ?  "
11 Feb 2013
Discussie geplaatst door Egbert Bouwhuis

Veilig installeren zonnepanelen

Deze foto vond ik op de energie-site van de Vereniging Eigen Huis. Lijkt me gevaarlijk werk, niet volgens de Arbo. Is er bekend of Arbo regels geschonden worden bij de montage van panelen?Lees verder...
11 Feb 2013
Egbert Bouwhuis heeft een foto geplaatst
11 Feb 2013
Egbert Bouwhuis heeft gereageerd op discussie Is het verstandig mij volledig af te sluiten van het gasnet als ik helemaal zelfvoorzienend wil worden? van Andre Letsch
"Bewegen op de hometrainer houdt je warm, deze kan gekoppeld met een dynamo ook. Maar dat zal niet de bedoeling zijn lijkt me ;-) Verder kan met afsluiten van gas beter gewacht worden tot alles goed functioneert, dus een afsluiting inplannen lijkt me…"
15 Okt 2012
Egbert Bouwhuis heeft gereageerd op discussie Duurzaam bouwen moet ook leuk worden... van Richard Kindermann
"Beste Jacques, Ik had het even gemist, maar beter laat dan nooit. Nadere informatie: GPX in Arnhem. Wij leveren maatwerk gebaseerd op meetdata. Mvg Egbert Bouwhuis"
12 Okt 2012
Egbert Bouwhuis heeft gereageerd op discussie Mogen ontluchtingsventielen WKO-installatie in appartement uitkomen? van Bas Collard
"Lijkt mij dat ontluchtings-systemen van wko-installaties bovendaks moeten eindigen en zeker niet in een leefruimte. Ik ken echter de (eventuele) voorschriften niet. Als er geen voorschriften zijn, dan lijkt me een eenvoudige juridische procedure:…"
12 Okt 2012
Egbert Bouwhuis heeft gereageerd op blogbijdrage In het Bouwbesluit is het weren van vocht uit kruipruimtebodem niet geregeld bij nieuwe en bestaande woningen. Wat vinden bouwprofs hiervan? van BouwProfs Redactie
"Ik heb helemaal geen verstand van kruipruimtes, maar vroeger bouwden ze vaker een souterrain onder het huis. Dus ik stel zomaar wat vragen die in me opkomen. Zijn - in de eerste plaats - ooit die kruipruimtes bedacht als vorm van besparing? En is…"
17 Apr 2012
Egbert Bouwhuis heeft gereageerd op discussie Duurzaam bouwen moet ook leuk worden... van Richard Kindermann
"@Jacques: Ja dat klopt, hoezo de vraag?"
4 Apr 2012
Michel Eek heeft een reactie achtergelaten voor Egbert Bouwhuis
"Beste Egbert, Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen. In de rubriek Bouwvragen vind…"
3 Apr 2012
Egbert Bouwhuis heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
2 Apr 2012
Egbert Bouwhuis heeft gereageerd op discussie Duurzaam bouwen moet ook leuk worden... van Richard Kindermann
"Ik visualiseer de koppeling van windpark met een gebouw op basis van meetdata. Is dat interessant om ergens uit te proberen?"
29 Mrt 2012
Egbert Bouwhuis heeft een foto geplaatst

GPX-foto

koppeling van een gebouw aan een windpark of zonne energie project
29 Mrt 2012

Profielgegevens

Werkgebied:
energie & milieu
Werkzaam bij:
GPX & GPX International Ltd
Functie:
Directeur
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://www.gpx.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
GPX koppelt externe duurzame energiebronnen met uw eigen consumptie en productie in uw energiebalans. Energieneutraal is goed, visualiseren nog beter. GPX visualiseert en borgt.

De foto's van Egbert Bouwhuis

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Op 3 April 2012 om 17.26 zei Michel Eek...

Beste Egbert,

Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen.

In de rubriek Bouwvragen vind je de vragen die recent zijn gesteld door collega's uit de bouw. Heb je over een bepaald onderwerp expertise? Doe dan mee aan de discussie en geef je antwoord op de betreffende vraag.

Heb je zelf een vraag waar je graag eens een second opinion over wilt? Stel hem dan op BouwProfs en wees verzekerd van goede inhoudelijke reacties van collega deskundigen.

Ook nodig ik je uit voor de rubriek Bouwrijp, waar bouwprofs onderling elkaar op de hoogte brengen van van op handen zijnde bouwprojecten. Samen maken we de bouw transparant!

Ik wens je veel plezier toe op BouwProfs. En vergeet vooral niet jouw collega's uit de bouw ook uit te nodigen!

BouwProfs is ook te volgen op Facebook, Twitter en Google+.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek, uitgever BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+