BouwProfs

De bouw online verbonden.

In de Rijksbegroting is nul euro begroot voor verbetering van de bouwprocessen. Aedes verbaast zich hierover en vindt het belangrijk dat juist in deze tijd van laagconjunctuur de overheid blijft investeren in vernieuwingen in de bouw. VROM kan onder meer gemeenten stimuleren om hun rol in de ketensamenwerking actiever op te pakken, vindt Aedes. (Bron: Aedesnet)

 

Vanuit onze holding (TMC) is veel betrokkenheid bij de high-tec markt, een markt die van nature veel vernieuwend bezig is / moet zijn. Dit komt vanuit de markt zelf en hoeft niet aangestuurd te worden door overheden. Waarom kan dit binnen de B&U niet uit de markt komen?

 

Roeland Plomp: Manager Adapté Bouw BV

Weergaven: 253

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

‘Wat is uw boodschap aan Den Haag?’ ‘Ik heb aan Den Haag geen boodschap,’ luidde mijn reactie op de vraag van de gespreksleider. Zelfde woorden, andere intonatie. Voor dat statement bleek veel instemming, afgaand op het aanzwellende applaus. Echte ondernemers weten maar al te goed dat de macro-economie vooral een optelsom is van hun eigen prestaties op micro-niveau. Daarbij past geen aversie tegen regering of kabinet, maar wel een gezond besef van de eigen verantwoordelijkheid. Reserves in de richting van Den Haag worden dan niet ingegeven door onderbuikgevoelens, maar door de wetenschap dat goede ondernemersprestaties uiteindelijk doorslaggevend zijn voor het reilen en zeilen van de economie. Alles wat je dan van Den Haag verwacht, verwacht je er teveel van.

Er ligt een belangrijke verantwoordelijkheid, zowel voor Den Haag als voor individuele ondernemers om de recessie om te buigen in progressie. Als de regering goede condities en randvoorwaarden schept, kunnen ondernemers daarbinnen tot goede prestaties komen. De boodschap aan Den Haag zou kunnen zijn om vooral niet teveel te gaan regelen, maar vooral ruimte te geven aan de initiatiefrijke ondernemers.

Piet M. Oskam, directeur Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom (CIB) in Zeist
info@bouwkolom.org
Ik ben het met dhr. Oskam eens. Wachten op de overheid is geen oplossing. Ik spreek uit ervaring, waarneming van relaties welke ik mocht en nog steeds mag begeleiden met hun innovatie proces. ik concentreer me op invoering van BIM binnen de bouwkolom. diverse organisaties welke dit nu al op een hoog niveau actief hebben, plukken daar de vruchten van. 95% van hen; geen subsidie! maar wel opdrachten genoeg, dus een betere beloning dan cadeautjes van de overheid.
Advies; orienteer u goed en durf investeren in innovatie te doen, de beloning is er met alle zekerheid.
Ad de Jongh
In de industrie is lean manufacturing steeds meer een trend aan het worden. Bewezen is dat dit aan alle kanten voordeel oplevert, voor zowel ondernemers als de werknemers. Als ergonoom denken wij ook steeds meer mee over optimaliseren van werkprocessen om aan te tonen dat gezonde werkomstandigheden en efficient werken hand in hand gaan. Ook in de bouw moet dit mogelijk zijn. Door aan de voorkant van een project (opdrachtgever, architect en constructeur) al na te denken over de manier waarop materialen verwerkt moeten worden kan al gekeken worden waar en wanneer kranen ingezet moeten worden (bijvoorbeeld) en hoe de werknemers op een gezonde manier zich kunnen richten op waar ze goed in zijn: het uitvoeren van hun beroep. Dus ketenaanpak is efficient, kwalitatief hoogwaardig en gezond (en dus ook nog duurzaam inzetbaar). Waarom wachten op steun van de overheid?

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+