BouwProfs

De bouw online verbonden.

Alternatief (onder)vloersysteem gezocht voor zwaluwstaartvloer.

Zijn er eenvoudige (onder)vloersystemen anders dan zwaluwstaartvloeren die geschikt zijn om toe te passen op een bestaande houten balklaag om op te tegelen, met een garantie dat het vloertegel- en voegwerk niet loskomt op termijn? Een houten balklaag zal altijd ietsje doorbuigen, zelfs als deze vernieuwd wordt.

De vraag betreft een historisch pand waarbij het onwenselijk is dat de bovenkant van de afgewerkte vloer 3 á 4cm hoger komt dan nu het geval is.

Weergaven: 2040

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hallo Bas,

Jammer dat je niet omhoog mag/kan? Anders Fermacell Estrich elementen toe te voegen. (wodt de vloer 3-4 cm hoger van? Nu kan je ook een Fermacell plaat gebruiken van 10mm. Kan je rechtstreeks schroeven en heeft een constructieve eigenschap.

 

Eventueel heeft bij enige twijfel Wedi een wediplaat welke je ook constructief kan gebruiken.

 

Vertrouwend er op je hiermee naar behoren te hebben geinformeerd, teken ik,

 

Suc6,

 

Marco van Os-van Wensen

 

En dan niet vergeten om kimband toe te passen. Zie info tegellijm fabrikanten zoals eurocol of omnicol

Ik heb in een woning op deze wijze tegels verlijmd en een plastische voeg aangebracht. Het betrof een kleine overspanning en de vloer werd met twee bewoners niet te intensief gebruikt. Met dat gegeven bleek het voor jaren een prima oplossing!

Alvast dank voor de antwoorden. In feite garandeert niemand tegelhechting voor de lange termijn (noch Gyproc, Unifloor, Fermacell etc.) als het om een traditionele balklaag gaat. Laat staan in een oude woning met een intensief gebruikte ruimte. Gelijk hebben ze op zich, buigstijfheid moet goed zijn. Een houten balklaag beweegt nou eenmaal en heeft altijd doorbuiging, hoe gering ook.

http://www.bekotec-therm.nl/2112.aspx 

Kijk hier eens dan, je hoeft het niet te gebruiken met de vloerverwarming, het kan zo boven de vloer dan gemaakt worden met weinig dikte. Het systeem wordt volledig waterdicht gegarandeerd, met dan ook alle garantie. Laat je even informeren door het bedrijf dan krijg je de juiste oplossing, ik heb hiermee zelf een chalet betegeld, deze is zelf getransporteerd, geen enkel probleem en scheurtje, wil je een lichtere constructie dan is er ook nog speciale specie voor, daar kunnen ze je dan ook wel info over geven. Voor mij is dit de oplossing, waar je zeker weet dat het helemaal werkt, de prijs valt ook nog mee. 

Voor dit soort zaken gebruik ik een roostervloer met kunstgras.

Waterbestendig.

Is het een badkamer of woonkamer? liggen er nog vloerdelen op de balklaag? Eurocol heeft een lijmwijzer die het mogelijk maakt om deze vragen in te vullen en zodoende een advies te krijgen vooor het verlijmen van tegels op houten vloeren zonder zwaluwstaartprofielen. http://www.utopis-platform.net/forbo-eurocol-nl/forbo/system/config.... En anders kun je ons even bellen voor een advies.

geeft eurocol hier dan ook garantie op als het is verwerkt door een bedrijf waar jullie dan achter staan, het is makkelijk beloven, maar de juiste garantie geeft men vaak niet dan, omdat veel factoren hier zijn, die invloed kunnen hebben, en vaak niet worden mee genomen.

Op een zolderverdieping wil men nog wel eens met vezelplaten werken met geëxpandeerde klei korrels om de vloer mee af te reien. De korrels zijn bestand tegen schimmels en muizen zijn er schijnbaar ook niet dol op. Over de volgende laag (beton)vezelplaat kun je dan de tegels plakken.
Ik zit niet in dit soort werk, maar kan me dit nog herinneren van toen ik op zoek was naar info over vloerverwarming. Als je er niet uitkomt kan ik de documentatie er voor jou wel bij zoeken. Denk dat BasF ook wel een oplossing heeft.
Je zou kunnen overwegen de onderkant van de plaat te hydrofoberen i.v.m. mogelijk optrekkend vocht. Als alternatief
denk ik dat je met verschillende lagen vezelplaat over elkaar (niet verlijmd) ook al goed bezig bent. Belangrijkste is dat je vocht cq waterdamp tegenhoudt van onderaf. Bovenkant bij verlijmen van de tegels wel eerst voorstrijken.
Succes Bas


Daar heb je gelijk in Rinus Haarman en dat geldt ook voor zwaluwstaartstaartvloeren. Alles valt of staat natuurlijk met de stijfheid van de ondergrond, welk systeem je ook toepast. Beide systemen worden succesvol toegepast en ook zal het met beide systemen wel eens minder goed uitpakken. Het zijn maar producten, het eindresultaat wordt mede bepaald door de vakkundigheid van uitvoering waarbij rekening gehouden moet worden met de omstandigheden. 

Schlüter®-BEKOTEC-EN 23 F

Toepassing en functie

Schlüter®-BEKOTEC is de betrouwbare bekledingsconstructietechniek als systeem voor barstvrije en juist functionerende zwevende dekvloeren en verwarmde dekvloeren met bekledingen uit tegels, natuursteen of andere bekledingsmaterialen.

Het systeem is gebaseerd op de dekvloernoppenplaat uit drukstabiele structuurfolie Schlüter®-BEKOTEC-EN 23 F, die rechtstreeks op de draagvaste ondergrond of op een in de handel verkrijgbare thermische en/ of contactgeluidsisolatie wordt gelegd. Op basis van de geometrie van de noppenplaat Schlüter®-BEKOTEC-EN 23 F krijgen we een minimale laagdikte van de dekvloer van 31 mm tussen en 8 mm boven de noppen. De noppen zijn zodanig gerangschikt dat de bij het systeem behorende verwarmingsbuizen met diameter van 14 mm, voor het realiseren van een verwarmde dekvloer, in een raster van 75 mm kunnen worden geklemd. De vloerverwarming is gemakkelijk regelbaar en kan optimaal worden gebruikt bij een lage aanvoertemperatuur omdat er een relatief lage dekvloermassa (bij een bedekking van 8 mm ca. 57 kg/m² ≙ 28,5 l/ m²) moet worden opgewarmd of afgekoeld.

De optredende krimp tijdens de uitharding van de dekvloer wordt modulair in het noppenraster afgebouwd. Spanningen ten gevolge van de krimpvervorming kunnen bijgevolg niet inwerken op het volledige oppervlak. Bijgevolg kan worden afgezien van een uitvoering van schijn- en bewegingsvoegen. Zodra de cementdekvloer begaanbaar is, kan de ontkoppelingsmat Schlüter®-DITRA 25 (alternatief: Schlüter®-DITRA-DRAIN 4 of Schlüter®-DITRA-HEAT) worden verlijmd (calciumsulfaatdekvloer ≤ 2 CM-%). Daarop kunnen rechtstreeks volgens het dunbedprocédé keramische tegels of natuursteen worden geplaatst. Bewegingsvoegen in de bekledingslaag moeten met Schlüter®-DILEX in de vereiste afstanden worden gerealiseerd.

Oppervlaktematerialen die scheurbestendig zijn, zoals parket of vast tapijt, worden rechtstreeks op de dekvloer gelegd zodra de toegelaten restvochtigheid is bereikt.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+