BouwProfs

De bouw online verbonden.

Idee gezocht om gehandicapten lift op of in bestaande spiltrap aan te brengen.

Wie o wie heeft 'n goed idee voor 'n gehandicapten lift voor op/in 'n bestaande spiltrap over 3 etages? De trap heeft tussen de etages een betonnen overloop. De bestaande stalen spil loopt wel in één stuk door.

De aanvrager krijgt maar 1/3 deel gesubsidieerd dus dat wordt 'n kostbare aangelegenheid. Technisch is het ook geen gemakkelijk vraagstuk.

Weergaven: 880

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Beste Rene,

Ik heb precies hetzelfde vraagstuk liggen voor een ouder wordend familielid. Het betreft in dit geval een betonnen spiltrap met betonnen spil. Ben er nog niet actief mee aan het engineeren geweest maar ik herken je vragen. Ik volg graag je bevindingen.

Erik Vroege

Ik denk dat je eens moet gaan informeren bij deze liften leverancier, deze mensen zijn zeer betrouwbaar en ook goed in advies, zij hebben een lift die past in een trapgat. Verder zul je ergens een noodtrap buiten moeten hebben buiten, waar je in geval van nood mee naar beneden kan dan, als er stroom storingen zijn.

http://www.aesyliften.nl/liften/huislift/

Rinus Haarman 

Het gaat er in dit geval om dat de trap niet weg gesloopt kan worden omdat de benedenburen er gebruik van moeten maken. Genoemde fabrikant heeft geen stoelliften in het leverprogramma.

Zoiets? 

deze is van Stebo-Treppenlifte.de, maar er zijn ook firma's in Nederland die ze leveren. Zoek maar op 'hanglift'.

Ik heb even gekeken. Stebo noemt deze variant een "deckenlift".

Variant met vaste stoel is er ook. Interessant product

 

Beste Rene,

Als makelaar gespecialiseerd in ouderenhuisvesting werk ik samen met ThyssenKrupp Encasa. Zij kunnen jou meer vertellen over de mogelijkheid voor deze specifieke woning. Zij leveren zowel trapliften als ook huisliften. Wat in deze situatie de beste en de meest voordelige oplossing is hangt van meerdere zaken af, zoals o.a. de huidige trap, de situatie in en rond de woning zelf als ook van de handicap van de gebruiker. Voor meer informatie ga naar onderstaande link en je komt op de pagina van ThyssenKrupp terecht.

http://www.tkencasa.nl/?utm_source=advertorial&utm_medium=affil...

Veel succes,

Bianca Sabel (www.top-og.nl)

Nadeel van de liften zoals deze is dat de buisconstructie een belemmering is voor de valide medegebruikers op hetzelfde trappenhuis. De plafondlift zoals Philip voorstelt heeft deze nadelen niet.

Op de Nederlandse sites blijf ik een beetje "hangen" in informatie over tilliften. Dit lijkt mij wat wankel als je drie verdiepingen omhoog moet. Op deze afbeelding een plafondlift met vaste stoel vanaf de Duitse site van Stebo. Zijn er ook Nederlandse leveranciers die iets dergelijks in hun programma hebben?

Erik,

Jouw opmerking:

Nadeel van de liften zoals deze is dat de buisconstructie een belemmering is voor de valide medegebruikers op hetzelfde trappenhuis.

Is niet op alle trapliften van toepassing. Veel trapliften hebben inderdaad deze belemmering, doordat de buisconstructie aan de buitenzijde van de trap aangebracht moet worden. Bij ThyssenKrupp kan deze ook aan de spilzijde van de trap, zodat de valide loper gewoon langs de buitenzijde naar boven kan lopen.

Meer informatie 

http://www.tkencasa.nl/?utm_source=advertorial&utm_medium=affil...

en klik dan verder op trapliften en trappen met bochten, dan kom je op de pagina van het type Swing. Dit type is tevens geschikt voor een spiltrap.

 

Nogmaals succes.

Bianca Sabel

dank voor al jullie info. nu nog 'n subsidiepotje zien te vinden om de dikke 14k te kunnen financieren als dat 't 'm gaat worden. 'Stichting MEE' ken ik maar 'n volledige financiering zit er blijkbaar niet in.

Het nadeel is dat een lift moet voldoen aan de liftregelemnten. Als je een personen hefplateau kan maken, dan kun je meer. Je zou eigenlijk iets aan de spil moeten maken. Hierdoor hou je het meeste van de trap voor 'normaal verkeer' bereikbaar. Eigenlijk zoek je een spindellift waar de spindel stil staat en het platform om de spindel (lees trapspil) draait . Het idee is niet van mij, ik ben het ooit tegengekomen in een boek van Schuiten en Peeters.

daar dacht ik ook aan ja, vandaar dat 't in dit geval belangrijk was dat de spil in één keer doorloopt.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+