BouwProfs

De bouw online verbonden.

ik ben op zoek naar een bedrijf die een bestaande kelder echt goed waterdicht kan krijgen.

graag reactie! vriendelijke groet Brenda van der Laan interieurarchitect BNI.

Weergaven: 2375

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

hallo Brenda,

Wij van Bouwtech Frl. zijn zeker instaat  - en daartoe ook graag bereidt - vorm te geven aan de door u gewenste "echt"  oplossing voor het vochtprobleem in de kelder.

Veel mogelijkheden zijn er al genoemd, maar zonder de situatie ter plaatse te hebben bekeken blijft het gissen, dus adviseren ook wij om eerst te kijken naar de oorzaak, voordat je de gevolgen gaat aanpakken.

Mvrgr,

Bouwtech 

Arjen van der Wal

06 - 53108672

Het gaat om een huis uit 1938. Het huis staat waarschijnlijk op kleigrond. Meer weet ik er niet van.

Vriendelijke groet,

Brenda van der Laan.

Geachte mevr. Van der Laan,

Er zijn vele bedrijven die graag de keldermuur willen injecteren of de muur willen insmeren. Wie zegt wat deze moderne chemische middelen voor schade aanrichten over vijf jaar? Vaak gaat dit materiaal nooit meer uit de stenen. Kortom er wordt meer kwaad gedaan dan goed.

Velen hebben het al gezegd: eerst de oorzaak van het vocht opsporen. Die kan in de omgeving van het pand liggen. Kijk dus niet alleen sec naar de kelder. Laatst vroeg iemand mij advies over een vochtige kelder. En ja, er was een aannemer die de buitenmuur graag wilde insmeren met een chemisch middel. Bij doorvragen bleek dat door ophoging van de weg voor het huis en verzakking van het pand de kelder het afvoerputje voor water uit de omgeving was geworden. Hier was de oplossing dus water afvoeren voordat het richting kelder stroomt en niet de kelder dichtsmeren.

Met vriendelijke groet,

Martijn Kivit

beste,

Neem svp rechtstreeks contact met mij op. Ik heb  jaren ervaring met het oplossen van vochtproblemen. Plus de kelder wordt gerepareerd met garantie door een echt vochtweringsbedrijf. 

pieter hennipman

www.eco-wise.eu

Als je weet dat 90% van de lekkende kelders niet lekken dan is dweilen met de kraan open niet de juiste oplossing.
Meestal loopt het regenwater langs boven in de keldermuren.
Dit zakkend water neemt oplosbare zouten mee tot achter de geplaatste dichtingslagen. Na een droge droge periode kristalliseren deze oplosbare zouten achter de dichtingslagen en expanderen het 10 voudige in volume. Hierdoor worden de dichtingslagen losgerukt en kan je opnieuw beginnen.
Neem de juiste oorzaak weg en de kelders blijven droog.
Lees meer in het handboek "waterdichting, vocht- en condensatieproblemen" te vinden hier op BouwProfs.
Groeten
Vochtadvies

Beste Brenda, het is mij de afgelopen 15 jaar nog steeds gelukt om iedere kelder te krijgen. Zo doe ik dit ook al jaren voor de gemeente Haarlem. Vanzelfsprekend kijken we eerst naar de oorzaak. Voor meer info: 06-30995699 of pvdende@horsman.nl. Succes!

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+