BouwProfs

De bouw online verbonden.

Nieuw dak: mét of zonder zonnepanelen? Welk bedrijf kan adviseren?

Cris Caanen is projectleider nieuwe media bij Royal Mosa. In de BouwProfs groep op Linkedin stelt hij de volgende vraag:

Nieuw dak: mét of zonder zonnepanelen? Ik twijfel over de aanschaf van zonnepanelen. Nu moet ik toch al een nieuw dak aanschaffen dus het lijkt me goed om dit te combineren. Ik zoek een bedrijf dat me kan adviseren over deze te nemen keuze.

Het is een punt-dak zonder pannen onder een vrij kleine hoek. De totale oppervlakte is ca. 63 m2. Ik denk dat het plaatsen op slechts 1 zijde (dus ca. 31m2) mogelijk is i.v.m. de lichtinval. Ik zoek liefst een bedrijf dat in Zuid-Limburg ligt. Ook overweeg ik bedrijven te benaderen in Duitsland omdat daar al zeer veel zonnepanelen op daken liggen en dit daarom misschien een kostenvoordeel oplevert. Heeft iemand ervaring met bedrijven die dit goed kunnen? Ook advies m.b.t. werkwijze stroom terugleveren aan het stroomnet zou mooi zijn.

Heeft u tips voor Cris? Wilt u zelf Cris van advies voorzien? Reageer dan op BouwProfs via deze discussie.

Weergaven: 1595

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Beste Chris, GE4all Nederland heeft veel kennis in huis betreffende dit onderwerp. Mijn ervaring is dat ze eerlijke adviezen geven en op basis van een snelle doorrekening kunnen zeggen of de investering loont.

bel ze gerust: Eric Geskus (directeur) 035-6029670 of eric@ge4all.nl

Frank van Boven, DomoticaXL

Best chris,

 

Kijk eens op de site van de firma Harderman.

http://www.verdiendak.nl/home/

 

Mvrgr Wessel Bruining

VDM Woningen

Hallo Chris,

 

De firma Scheuten in Venlo heeft een nieuwe ontwikkeling op het gebied van solar panelen. Deze zijn minder gevoelig voor hellingen en positie.

Contactpersoon is Jan Willem Tolkamp 077-3247545

 

Mvg,

Jan Peter van de Vegte

Panelen Holland B.V.

Beste Chris,

De Stroomplantage kan je helpen met je vraag. Je geeft aan dat je toch een nieuw dak moet. In dat geval heb je de mogelijkheid om voor een geintegreerde oplossing te kiezen. Moet je gehele dak vervangen worden? Zo ja dan zou je bijvoorbeeld kunnen werken met het Solar Sandwich paneel. Zie  http://www.metaflex.nl/cms.metaflex.nl/files/dc/dc9a15ba-1f93-41a7-...

Dat is een dakelement, zeer sterk en duurzaam, terwijl je er tegelijkertijd warmte en in combinatie met flexibele zonnecellen ook electriciteit mee opwekt. Echt een heel mooi en innovatief product! Een andere mogelijkheid is om traditionele zonnepanelen in je dak te integreren.

Voor meer informatie kijk op www.destroomplantage.nl. Je kunt ook bellen, 026-3724525.

 

Vriendelijke groet,

Michiel

 

Energy-Guard

Minervum 7232

Bredea

 

076 5873217

 

contact: Henk van Campenhout

 

- succes,

 

Hubert Sistermans

ferry Cornelissen in Dordrecht www.cdtbv.nl

Beste Chris,

 

neem contact op met het energie levert bedrijf, zij hebben veel expertise en contacten. Onderzoek ook de mogelijkheid tot subsidie zowel Nederlands als Europees. ook daar kunnen ze je mee helpen.

succes 

Hallo Chris, ik zou heel voorzichtig zijn met het inschakelen van Duitse bedrijven. Wij hebben daar in 2004 gebruik van gemaakt en zijn nog steeds bezig met de schade afwikkeling. Solarworld (het Duitse bedrijf) heeft voor de constructie en plaatsingsberekening gebruikt gemaakt van de Duitse TÜV normen en die wijken op windbelastingsnormen af van de NEN, wat tot gevolg had dat de constructie bezweek bij ca. windkracht 11 en de panelen op zwaar aangevallen plekken van het dak waaiden. De door collega's genoemde bedrijven staan goed bekend, dus dat moet wel lukken.

Peter Weppner, de Alliantie

PEX in Maasbracht is een zeer kwalitatieve dakdekker met ervaring in energie-daken.
je kunt ook verder kijken via de website www.dakmeesters.nl
veel succes.
Een koppeling met je 230V installatie is relatief eenvoudig. een elektrainstallateur kan een HACO (Hager Aardlek Combinatie) bij plaatsen. dit voorkomt dat bij kortsluiting of overbelasting het hele huis spanningsloos wordt.
Hager heeft ook eenvoudige enkel fase energie meters met de afmeting van een installatie automaat. hierbij kun je zelf de opgeleverde stroom gegevens overnemen. In de omvormer van PV naar 230V. zit een veiligheid dat als de hoofdzekering van het huis uit staat, er vanaf de PV panelen ook géén stroom aan de installatie wordt geleverd.

Kijk eens op www.dakdekkers.nl 

Hier staan ook veel dingen over zonne energie 

 

Beste Chris,

 

Al eens aan een geïntegreerde oplossing nagedacht? Dan heb je zonnepanelen en een nieuw dak ineen. Kijk maar eens op http://www.youtube.com/watch?v=2UE9FhIYFHQ

 

Han Stadt

Chris 

 

Wij werken nogal eens samen met Pyrosolar .

 

Je zou hen kunnen benaderen .www.pyrosolar.nl

 

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2021   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+