BouwProfs

De bouw online verbonden.

Schilderen zonder insecten, vliegjes of waaivuil op natte verf, wie weet een oplossing?

Net een schilder bezig gezien met de laatste laklaag. Hij vertelde mij dat hij veel last had van waaivuil tegen het verse schilderwerk, vliegjes op de natte verf en soms een regenbui. Ook vroeg hij zich af hoe hij zijn schilderwerk goed kon houden tegen knutten. Van die kleine stekende insecten die gek zijn op zijn verf. Heeft iemand een oplossing voor deze problemen?

Deze vraag is gesteld in onze BouwProfs Linkedin groep door Frans Lubbers, directievoorder / werkvoorbereider Groen voor de Gemeente Langedijk. 

Weergaven: 18380

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

De oplossing is; niet maaien als de schilder bezig is.

Ik heb nog nooit insekten gezien die gek zijn op verf, dus dat is een broodje aapverhaal. Het gebeurt wel eens dat insecten in natte verf vastplakken maar heeft niets te maken met de samenstelling van verf.

Deze problemen zijn al bekend sinds we buiten schilderen.  Maar we hebben daar best wat handige tips voor.

Regen is lastig, maar is tegenwoordig met de moderne weersvoorspellingen beheersbaar. Buienradar geeft hier goede informatie over. Ook even goed inventariseren wat de regenkanten zijn en die bij droog weer eerst behandelen. Veel schilderwerk aan gebouwen heeft ook bij wat regen weinig belasting.

De verfgroothandel verkoopt al jaren uitgekiende regenafscherming

Op waaiend vuil en stof kan net geschilderde onderdelen aardig verpesten.  Het ruim nat maken maken da omgeving kan hier veel hinder mee voorkomen. Gebruik in die gevallen ook een verf met een korte droogtijd.

Vervelende vliegjes is weinig aan te doen. Maar mijn ervaring is dat er ook maar weinig schade mee aangebracht wordt. Als de verf aangetrokken is er niets aan doen. Vaak verteren de resten van een vliegje volkomen.

Jan Koster (schildersverfonline)

aansluitend aan Jan - open deur - niet schilderen als het erg waait; bladvuil e.d. dat vaak ronddraait en dus windrichting onafhankelijk is - preventief eerst ruimen.

aansluitend aan Jan: en met erg droog weer moet je het wel meerdere keren per dag nat maken want vluchtig besprenkelen kan binnen 2 uur weer gortdroog zijn.      

Knutten zijn voor weinig gevoelig. Een nevel verspreiden met "Skin so soft" een bod lotion van Avon zou het proberen waard zijn. Skin so Soft wordt in Schotland verkocht naast de DEET en is het enige mij bekende niet giftige middel dat knutten tegenhoudt door middel van geur.

Knutten worden niet door de verf aangetrokken maar door de schilder zelf. Tamelijk bloeddorstige wezens.

Knutten of fruitvliegjes zijn gevaarlijk en kunnen ziekten overbrengen.

er is zeker wat aan te doen.

http://communities.zeelandnet.nl/albumpje/nieuws/item/71488 

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+