BouwProfs

De bouw online verbonden.

Rinus Haarman stelt in de BouwProfs Duurzaam Bouwen groep op Linkedin de volgende vraag:

Ik ben aan het zoeken naar verwerken steenstrips, ik wil daar graag een norm van of een M2 prijs. Ik onderzoek de mogelijkheden om te bouwen met isolatie blokken, een passiefbouwblok, en wil deze bekleden met steenstrips. Het verkrijgen van prijzen van steenstrips is niet moeilijk, maar het verwerken hiervan op deze specifieke ondergrond is een ander verhaal. Wie helpt?

Weergaven: 5765

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Beste Rinus,

Wij hebben hetzelfde probleem bij een gepleisterd woonhuis waarvan wij de eerste bouwlaag willen bekleden met natuursteen strips. Voor ieder type ondergrond moet een specifieke lijm toegepast worden.

Ik zou bij een andere leverancier van gespecialiseerde lijmen, een advies opvragen. Bijvoorbeeld bij: Omnicol, zij leveren veel verschillende soorten lijm en kunnen je adviseren. www.omnicol.eu.

Succes!

Hallo Rinus,

Verwerking van de steenstrips op isolatie is sterk afhankelijk van de gebruikte isolatiekwaliteit en de daarmee verbonden lastafdragende en uitzettings- eigenschappen.

Het principe is eenvoudig: wapeningsnetje inlijmen en laten drogen. Daarna met tegelijm (eventueel flexibel) de strips aanbrengen en uitvoegen. Uitvoegen is eesentieel om vorstschade door opeenhoping van vuil tussen strip en ondergrond te voorkomen.

je kan misschien vragen bij Meekro.nl, die maken lichtgewicht  imitatie schoorstenen

Hoi Rinus, kijk eens naar Ecosteen.nl. Hier vindt u alle antwoorden op uw vragen.

http://www.homeskin.nl/ecosteen.aspx

 

Succes

Beste Joep, ik raad je aan om zo min als mogelijk te lijmen maar te gaan voor een compleet systeem waarbij de steenstrips fabrieksmatig zijn verwerkt in het isolatiemateriaal. Hierdoor heb je dus geen problemen met vorstschade door opeenhoping van vuil tussen strip en ondergrond.

Kijk eens naar ecosteen.nl

http://www.homeskin.nl/ecosteen.aspx
 
Joep Hermans zei:

Beste Rinus,

Wij hebben hetzelfde probleem bij een gepleisterd woonhuis waarvan wij de eerste bouwlaag willen bekleden met natuursteen strips. Voor ieder type ondergrond moet een specifieke lijm toegepast worden.

Ik zou bij een andere leverancier van gespecialiseerde lijmen, een advies opvragen. Bijvoorbeeld bij: Omnicol, zij leveren veel verschillende soorten lijm en kunnen je adviseren. www.omnicol.eu.

Succes!

Gewoon echte stenen gebruiken is veel makkelijker.

Natuurlijk kan je van alles uitproberen; aangezien er zoveel variabelen zijn, zou ik de verantwoordelijkheid gewoon een stukje verschuiven naar de fabrikanten van isolatie. Ik weet van Rockwool, Knauf, Kingspan en Isover dat hier oplossingen voor zijn. Dan zullen de andere dat ook wel hebben. Zo innovatief is de bouw nu ook weer niet :-)

Beste Mensen allemaal

Ik zoek niet het materiaal, daar heb ik genoeg voor, de weg daarin is niet het probleem, maar de tijdsduur van verwerken wil ik graag wat van weten, kan heel goed een inschatting maken, maar zijn hier dan geen mensen die kennis hebben van het aanbrengen, en een norm kunnen geven 

Goede morgen Rinus,

Omnicol, Eternit  en Terca hebben een driehoeks garantieverklaring voor het verlijmen van steenstrips. Vraag bij Omnicol een advies op, zoals Joep ook adviseert.

Wij betalen € 38,= per m² voor het verlijmen van 50 m² steenstrips tegen een buitenplafond. Voor het voegen komt daar nog eens € 30,= per m² bij.

Montage tegen een wand zal goedkoper zijn, lijkt mij.

Beste Rinus,

de mogelijkheden zijn er om dat te doen zoals je vraagt, de norm ken ik niet en wil ik eigenlijk ook niet weten maar ik zou je willen adviseren om een andere bouwwijze te kiezen.

Je kiest nu voor een isolatie die niet ademt, je wilt denk ik snel klaar zijn en weinig geld uitgeven maar denk dat je beter eerst je comfort in acht moet nemen welke je krijgt wanneer je middels EPS gaat bouwen.

er zijn meerdere opties maar ik persoonlijk kies voor de houtskeletbouw zonder folies de ademende wanden die leven en echt veel comfort bieden. de Jas is immers het belangrijkste!!

uiteindelijk wanneer je de woning gereed hebt wil je kunnen genieten en dat kan je niet in mijn beleving in een dichte niet ademende woning van EPS. 

Ik hoor graag je mening.

vr gr BHB Het Nieuwe Bouwen

Bert Heerbaart

www.bhbhetnieuwebouwen.nl

Je zou eens contact op kunnen nemen met Elastolith: http://www.elastolith.nl/nl

of Color Dämmstein: http://www.color-daemmstein.nl/

Beide kunnen m.i. wel een inschatting maken welke tijd noodzakelijk is voor verwerking.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+