De bouw online verbonden.
Richard Kindermann legt in de BouwProfs groep op Linkedin het volgende voor:
Mijn idee is om de woning te voorzien van een Radio frequency identification en dit dan in combi met een display o.e.e.a. uit te kunnen lezen. Het onderhoud kan dan in de icloud en met een inlog kun je dan de gehele onderhouds intervallen monitoren en zo dus ook garanties en alle andere zaken die van belang kunnen zijn. De RFID is dan woning gebonden met straat en huis nummer. Ook bij verkoop erg makkelijk wat er is dan geen discussie of er wel of niet achterstallig onderhoud is.
Nog een voordeel is ook keuringen b.v. gasstook en Wtw installaties zodat ook filters niet worden vergeten.
De eigenaar krijgt de keus om zelf een partij te kiezen, omdat hij dit via een app binnen krijgt en dus actie moet ondernemen, of hij kiest voor totaal ontzorging en dit gaat dan op basis van contract.
Wat vind jij van het idee van Richard? Geef je reactie aan hem door via deze discussie.
Tags:
Maar wat als de woningeigenaren het onderhoud zelf doen?
En is dit geen issue met privacy?
Tsja, en we noemen het 'het gebouwdossier'
En natuurlijk mag de overheid alle met onderhoud achterlopende eigenaren beschuldigen van een economisch delict (te weinig werkgelegenheid scheppen) en ze meteen aan de electronische schandpaal nagelen...... Wat een verschrikkelijk idee.
Met alle respect, dit zou inderdaad een typisch gevalletje zijn van doorslaan in regeltjesland Nederland.
Mooie ingang creëren voor de overheid om zich hier ook nog eens mee te gaan bemoeien.
De eigenaar bepaald zelf gelukkig hoe vaak en welk onderhoud er wordt uitgevoerd.
Verzuimd de eigenaar dit langere tijd dan komt de rekening vanzelf in de vorm waardevermindering.
En inderdaad het stukje privacy, ik zeg niet doen !
Voorlopig lijken de eerste vier commentaren een trend te zetten. Blij toe. Alhoewel een bonusje voor een eerste klasse slecht-onderhoud-jager wel aantrekkelijk lijkt.
Zijn dit de bouw-profs van Nederland? Volgens mij moet ik me maar uitschrijven. Zo lijkt me zelfs punniken nog zinvoller.
Voor alle duidelijkheid. Elke gebouweigenaar en huurder die zijn of haar verantwoordelijkheid voor het gebouw en het daarin besloten vermogen serieus neemt zou moeten beschikken over een gebouwdossier. Niet alleen om de veiligheid en gezondheid te kunnen waarborgen, maar ook omdat dat nodig is om het gebouw verantwoord te kunnen exploiteren.
Het lijkt me echter wat ver gaan om zo'n dosier, bijvoorbeeld via de ether, op straat te moeten gooien.
Maak jij nooit lolletjes?
Wouter Klijn zei:
Zijn dit de bouw-profs van Nederland? Volgens mij moet ik me maar uitschrijven. Zo lijkt me zelfs punniken nog zinvoller.
Hok Michaël, had je het tegen mij?
Yes.
Joost Pothuis zei:
Hok Michaël, had je het tegen mij?
Ook maar even een serieuze reactie: De mens begrijpt de wereld maar matig. Het overzicht dat enkele mensen van het geheel hebben is niet alleen bedroevend het is ook gewoon van nature beperkt. Onze nijging daarom "toezicht" uit handen te geven aan mensen of apparaten die wij hoger achten dan onszelf, brengt ons alleen maar verder van huis blijkt. Toezichthouders functioneren zelden of nooit of brengen minstens zoveel rompslomp mee dat de middelen erger zijn dan de kwaal. En als het het aan kunstmatige intelligentie gaan overlaten, dan is het einde zoek: Wij programmeren namelijk altijd onze schaduw (onze onbewuste aspecten) mee in die apparaten.
Een soort national huizenpas, die jij gewoon lekker zelf van je huis bijhoudt, zou nog iets kunnen zijn, maar ook daar ruik ik alweer gauw een hoog "CITO-toets"gehalte.
Sorry, Ik haak af. Ik doelde op een dossier van de betrokkenen zelf, gericht om het van nature beperkte overzicht op een professionele wijze aan te vullen. Ik heb het woord toezicht nadrukkelijk niet genoemd.
Welkom bij
BouwProfs
© 2024 Gemaakt door Michel Eek. Verzorgd door