BouwProfs

De bouw online verbonden.

Moeten werkgevers in de bouw hun eigen handhaaf politie gaan oprichten?


Poortcontroles op de werkplek en onafhankelijke inspecteurs die steekproefsgewijs personeelsdossiers doorspitten. Het zijn een paar van de maatregelen die grote bouw werkgevers als BAM en Dura Vermeer voorstellen om onderaannemers aan te pakken die het niet zo nauw nemen met het betalen van sociale premies. Om streng op te kunnen treden en te kunnen handhaven stellen de grote bouw werkgevers voor om een eigen nalevingspolitie op te richten. Aan Bouwend Nederland is inmiddels gevraagd om deze zelfregulering verder aan te scherpen.

Met een beetje cynisme zou je kunnen concluderen dat de grote bouwbedrijven mede hebben bijgedragen aan deze situatie. Diezelfde grote aannemers hebben veel leveranciers en onderaannemers met hun prijsonderhandelingen dusdanig uitgehold dat het 'rotzooien' met zzp-ers voor veel van deze partijen noodzaak werd. Of zoals iemand het op onze BouwProfs Facebook pagina zei: "Ik denk dat er begonnen moet worden om aannemers harder aan te pakken die wurgcontracten uitzetten in de markt."

Wat vind jij van het voorstel van de grote bouwondernemers om een eigen handhaaf politie in te zetten om zodoende dergelijke misstanden aan te pakken? Een goed initiatief of weet je een betere maatregel?

Weergaven: 216

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hmmmmmmmmm, moeilijk. Ik snap het wel, maar als we eens beginnen met normale prijzen te gaan betalen voor normaal werk. Dan een minimum aan zzp'ers op de bouw, of zzp'ers alleen voor gespecialiseerd werk (dus geen onderaanneming van onderaanneming door zzp'ers) dan normaal verstand voorrang geven en dan pas de twijfelgevallen extra controleren.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+